Dodik: Evropski put je cilj RS

NoviMagazin 06.03.2018 13:37
Dodik: Evropski put je cilj RS


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je cilj Republike Srpske evropski put i da BiH treba da dobije status kandidata za prijem u Evropsku uniju."Verujem da BiH treba da dobije status kandidata za članstvo u EU, a sve ostalo ćemo videti, kako će se kretati", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Dodik, koji je danas u Sarajevu prisustvovao predaji odgovora iz Upitnika Evropske komisije predsedniku te Komisije Žanu Klodu Junkeru, ocenio je da je davanje odgovora na Upitnik dugo trajalo, što je, kako je ocenio, i specifično za BiH.

Prema njegovim rečima, važno je da je u BiH uspostavljen mehanizam koordinacije različitih nivoa vlasti, kroz koji je "prošao" Upitnik.

Dodik je rekao da su na neka od pitanja dati dupli odgovori - oni koje su dale institucije Republike Srpske i oni na koje su odgovore dale institucije BiH.

"Očekujemo da Evropa jednako uvaži i jedne i druge odgovore. Ukoliko to ne uradi i ukoliko bi bili pristrani prema samo jednoj vrsti podataka, bila bi to loša poruka", ocenio je Dodik.

Dodik očekuje da će podaci koje je dala Republika Srpska u vezi sa popisom stanovništva i nekim drugim bitnim pitanjima biti uvaženi, kada Evropska komisija bude analizirala odgovore iz Upitnika.

"Ukoliko to bude odbačeno, smatramo da je neko od samog početka želeo da uradi prevaru po tom pitanju", izjavio je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak