Ivana Španović je prvak sveta!

Mondo 04.03.2018 19:46
Ivana Španović je prvak sveta!


Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani, koje se održava u Birmingemu. Naša rekorderka u skoku u dalj napravila najveći rezultat u istoriji srpske atletikeSanjali smo i čekali svetsko zlato.

Zanli smo da će i ono jednom doći. I došlo je! U Birmingemu, 4. marta 2018, na Svetskom dvoranskom prvenstvu u atletici.

Uzela ga je Ivana Španović, srpska rekorderka u skoku u dalj. Uzela je ono što joj je oteto u finalu planetarnog šampionata na otvorenom prošle godine u Londonu, kada je i pored najboljeg skoka zaključeno da se sa dresa Ivane otkačio broj i dodirnuo pesak za četvrto, a ne prvo mesto.

Sudbina je, ipak, odlučila da Šanović prvo svetsko zlato proslavi u Engleskoj, na tlu Velike Britanije. Ivana je sada i definitivno najveća u istoriji srpske atletike, što potvrđuje i ovo najsjajnije odličije.

Ona je od danas aktuelna svetska i evropska šampionka u dvorani.

Konačno krunisana – Ivana Španović prvak sveta!

A, ni finale u Birmingemu, kao i na mnogim prethodnim takmičenjima i duelima sa Amerikankama nije moglo da prođe bez uzbuđenje i nerviranja.

ALI!

Kada je bilo najpotrebnije, Španović je skočila najbolje, ne samo na Svetskom prvenstvu, već od početka sezone. Dosegla je 6,96 metara u četvrtoj seriji i osvojila zlato. U preostale dve nije ni izlazila na zaletište, nije bilo potrebe.

Drugoplasnirani Britni Ris je samo na trenutak ugrozila Srpkinju. I to upravo u odlučujućoj četvrtoj seriji, kada je u milimetar skočila kao nova svetska šampionka 6,89. S obzirom da je imala drugi bolji skok (6,77), naša atletičarka morala je preko te cifire. Ona je išla mnogo, mnogo dalje....

Osim tog kratkog perioda, Španović je od početka do kraja finala vodila!

Bronzana medalja otišla je u Nemačku, zahvaljujući skoku
Moguenare Tarum od 6,85.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak