Novi Sad u znaku frankofonije

Radio 021 03.03.2018 22:13
Novi Sad u znaku frankofonije


Francuski institut u Novom Sadu tradicionalno obeležava mart kao mesec frankofonije.Novosađanima će se približiti umetnost i svetska kultura koje su povezane sa francuskim jezikom.
 
U Radio kafeu 8. marta će se održati kafe kviz i karaoke na francuskom jeziku, dok će u Galeriji Matice srpske 9. marta početi ciklus "Tradicija i savremeno stvaralaštvo: veze srpske i francuske kulture i umetnosti".
 
Istog dana, u Kulturnom centru Lab, biće održano "Veče francuskog kratkog metra", gde će na dve besplatne, uzastopne projekcije biti prikazani brojni francuski kratkometražni filmove sa engleskim prevodom.
 
U Francuskom institutu u Novom Sadu, 12. marta će biti otvorena foto izložba ''Poezija grada''. Ovom prilikom biće predstavljene najbolje fotografije prispele tokom istoimenog konkursa, koji je upriličen kao omaž francuskoj školi humanističke fotografije.  
 
U Kulturnom centru Novog Sad  će od 16. do 18. marta biti prikazan novi ciklus Francuskog filmskog karavana "Omaž Cezarima", u okviru koga će biti prikazani  filmovi ovenčani najprestižnijom francuskom filmskom nagradom Cezar.
 
Mesec frankofonije zatvara se uz književni program, u subotu 31. marta, u kafe-knjižari Bulevar Books, gde Akademska knjiga iz Novog Sada priprema književno veče Emanuela Ribena, mladog francuskog autora čiji je prevod romana "Snežna linija" nedavno objavljen uz podršku Francuskog instituta u Srbiji.
 
Prigodni programi će biti priređeni i za najmlađe sugrađane, koji će svake subote u mesecu moći da učestvuju u kreativno-edukativnim radionicama "Francusko putovanje kroz umetnost" u Galeriji Matice srpske.  
 
Više o svemu pročitajte OVDE.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak