Saobraćaj redovan, popodne se očekuje novi sneg

Radio 021 01.03.2018 15:23
Saobraćaj redovan, popodne se očekuje novi sneg


Saobraćajnice u Novom Sadu koje čiste ekipe Zimske službe JKP "Put" su prohodne, a od jutros se samo posipa so.Portparolka ovog preduzeća Biljana Ćubić kaže za 021.rs da se mehanizacija priprema za nove, manje količine snega koje su najavljene za danas popodne.

"Sve saobraćajnice koje su prvog i drugog prioriteta smo očistili, kao i skoro sve trećeg preioriteta, tako da su kolovozi bili spremni za jak mraz tokom noći i jutra. Danas radimo samo posipanje puteva solju, jer će popuštanjem mraza i porastom temperature ona početi da deluje. Za popodne i predveče su najavljene nove snežne padavine, ne tako obimne kao prethodne, i zato se mehanizacija Zimske službe priprema za taj novi talas. S obzirom da će popuštanjem mraza biti više vode na kolovozu i da će samim tim biti klizavi, vozačima se preporučuje veća pažnja", navodi Ćubić.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću za 021.rs navode da autobusi voze na svim linijama, kako u gradu, tako i ka prigradskim naseljima. Portparolka GSP-a Snežana Jaković kaže da veliki munus tokom jutra nije izazvao probleme, pa autobusi saobraćaju redovno na svim linijma, kao i prema Grabovu gde u sredu nisu mogli da stignu.

Na terenu su ekipe i drugih javnih preduzeća koja učestvuju u radu Zimske službe, i kako su se uverili reporteri 021.rs, rade na daljem čišćenju snega sa trotoara, autobuskih stajališta, parkinga, odnosno posipaju so.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak