Smrt malog Radenka: Optužni predlog protiv lekara

Mondo 28.02.2018 16:07
Smrt malog Radenka: Optužni predlog protiv lekara


Posle podizanja optužnog predloga protiv trojice lekara, koji su osumnjičeni za smrt dečaka Radenka Nikodinovića (8) tužilaštvo traži da ih sud osudi na kazne zatvora od po pet godina.Ovo je za " Večernje novosti" potvrdio Zoran Nestorović, v. d. osnovnog javnog tužioca u Loznici. Lekar ortoped iz Loznice Dobrivoje Bojanić i njegove kolege iz Instituta za majku i dete, D. Ž. i B. G., koji su takođe zbrinjavali dečaka, optuženi su za teško delo protiv zdravlja ljudi.

Radenkov otac Milan je otpočetka smatrao da na optuženičku klupu treba da sednu i odgovorni iz Instituta za majku i dete, gde je dečak umro. Milan smatra da bi njegov sin sada bio živ da su mu oni amputirali ruku.

"Veštačenje je, praktično, potvrdilo ono što govorimo od tragedije koja nas je zadesila i od koje se nikada nećemo oporaviti", rekao je Milan za list.

"Po pet godina za ovako nešto, i kad bi sud doneo takve pravosnažne presude nije ništa. Ali, šta je - tu je. Videćemo šta će se odvijati na sudu. Nadam se da će taj proces baciti više svetla na sve ono što je uticalo na smrt našeg deteta kada je reč o postupanju lekara."

Radenko Nikodinović je dobio sepsu koja se proširila na druge delove tela nakon što je, igrajući se, polomio ruku. On je preminuo u oktobru 2016. godine.

Roditelji pokojnog mališana, Milan i Zorica Nikodinović svedočili su da je Radenku loznički doktor D.B. stavio gips na ruku, tvrdeći "da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene".Međutim, njemu je ruka, kako tvrde, potpuno istrulila i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa, s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu

Obdukcija je potvrdila da su Radenku bile slomljene dve podlaktične kosti i da mu je drugo zdravstveno stanje bilo dobro.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak