"Stelvio" bez premca

Novosti 27.02.2018 14:49
"Stelvio" bez premca


SUV "Alfa romea" nastavlja da osvaja titule i kupce"Alfa romeo stelvio" prvi SUV čuvenog italijanskog proizvođača automobila, nastavlja da osvaja ne samo srca kupaca već i stručnih žirija. Tako je "stelvio" svojoj, već bogatoj riznici dodao još jedan trofej.

"Stelvio" je na osnovu velike većine glasova čitalaca čuvenog italijanskog magazina Quattroruote osvojio titulu "najbolji novi automobil 2018". Prvo terensko vozilo brenda "Alfa Romeo" nastavilo je tragom sportskog sedan modela "đulija", prošlogodišnjeg osvajača nagrade.

Dodela nagrada održana je u Milanu, na dan magazina Quattroruote. Pred vodećim ličnostima iz industrije, predstavnicima medija i auto-moto sektora, nagrada je uručena Alfredu Altavili, izvršnom direktoru "FKA grupe" za EMEA region.

Sa 34,2 odsto glasova čitalaca magazina, prvi "Alfa Romeov" terenac nadjačao je svoje odlične konkurente, pobedivši čak 12 modela iz različitih segmenata i brendova. Ova pobeda je još impresivnija kada se uzme u obzir velika razlika između "stelvija" i automobila koji su na drugom i trećem mestu (sa 10 odsto i 9,2 odsto glasova).

Nagrada "Novi automobil godine 2018" potvrđuje neospornu privlačnost "stelvija" široj publici. Naravno, zbog njegovog elegantnog, sportskog stila, kombinovanog sa vrhunskim rukovanjem i izvrsnim performansama koje pruža. "Stelvio" zato izražava istinski duh "Alfe", koji je sada u obliku sportskog terenskog vozila po prvi put u svom istorijatu dužem od jednog veka.

Ovaj model takođe odlikuje nenadmašna bezbednost, koju odražava prestižna Euro NKAP ocena od pet zvezdica, a ovaj automobil se ponosi i titulom "najbrže terensko vozilo na stazi", osvojenom kada je Stelvio Quadrifoglio postavio rekord na legendarnoj stazi "Nirburgring" u Nemačkoj, kaže se između ostalog u saopštenju "FKA grupe".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak