Srpski vojni piloti uhapšeni zbog "narko-letova"

B92 23.02.2018 21:10
Srpski vojni piloti uhapšeni zbog "narko-letova"


U Španiji je u akciji razbijanja međunarodnog lanca trgovine drogom uhapšeno 18 ljudi, uključujući dvojicu srpskih pilota, preneo je britanski Dejli telegraf.Kako navode, Srbi su helikopterima prenosili drogu za jedan od najvećih svetskih kartela, a učestvovali su i u trgovini ljudima.

Prema pisanju britanskog lista, jedan od pilota je bivši srpski vojnik specijalizovan za noćno letenje, sa boravištem u Švajcarskoj.

Osim toga, "Dejli telegraf" navodi da je grupa koristila helikoptere koji su mogli da prenesu velike količine droge, kao i da su bili specijalizovani za krijumčarenje hašiša koji je helikopterima prenošen iz Maroka u Španiju.

Detaljna istraga koju je spovela policija Španije od Malage do Sevilje, rezultirala je i zaplenom tri vozila, nekoliko mobilnih telefona, letačkih instrumenata, bankovnih izvoda i oko 18.000 evra.

Prema pisanju medija, policijska operacija počela je 2017. godine kada je jedan helikopter korišćen za "narko-letove" pronađen u planinama Andaluzije.

Španski mediji ističu i da su zaplenjeni helikopteri proizvedeni u Nemačkoj, kao i da su pored nekoliko ljudi mogli da ponesu i do 900 kilograma droge u jednom letu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak