Greškom objavljena puna specifikacija Galaxy S9

Blic 22.02.2018 18:55
Greškom objavljena puna specifikacija Galaxy S9


Nije neuobičajeno da pred premijere najnovijih modela telefona u javnost procure detalji, ali iz Samsunga sigurno nisu srećni što su specifikacije za Galaxy S9 stigle od jednog od najvećih mobilnih operatera.Premijera novog telefona Samsung Galaxy S9 zakazana je za 25. februar, ali je rumunski ogranak kompanije Orange pokvario iznenađenje objavivši da će uskoro imati telefon u svojoj ponudi i to uz sve njegove detalje. Stranica sa njihovog sajta je odmah povučena, ali prekasno... Zanimljivo je da su upravo oni načinili istu grešku prošle godine uoči predstavljanja Galaxy S8, jednog od najboljih telefona koje je Samsung ikada napravio.

Zahvaljujući njima znamo da će S9 imati 5.8-inčni Quad HD OLED “Infinity” displej, koji je predstavljen sa modelom S8. Međutim, u isto vreme tu je novitet - upečatljiva prednja kamera od 8MP sa auto fokusom, a ako je verovati postojećim informacijama, glavna kamera neće biti dualna, ali će imati 12MP i F1.5 - F2.4 apraturu, najjaču u svojoj klasi. Tu je i super-slou mod, još jedan novitet, a nova S serija ostaje vodootporna, uz opciju brzog punjenja, skenera zenice oka kao i 64 GB interne memorije. Trebalo bi da Galaxy S9 radi na 4GB RAM što je, ukoliko se ispostavi tačnim, mali korak unazad u odnosu na prethodni model koji je imao 6GB RAM. Dodatak su stereo zvučnici, prvi put kod Samsung telefona.

U međuvremenu su se pojavili i promo spotovi za slow-mo opciju na novoj kameri S9.U isto vreme, Samsung bi trebalo da predstavi i veći, ali i po karakteristikama jači Galaxy S9 Plus. Ovaj model će imati displej od 6.2 inča i rezoluciju od 1440 p. Takođe, imaće i dualnu kameru, što je prvi put da Samsung tako odvaja svoje modele. Potvrde o tome koji će čip imati S9 za sada nema, ali je vrlo verovatno da će to biti Qualcomm Snapdragon 845, kao i da će baterija biti nešto jača nego kod Galaxy S8.


Više detalja kao i hoće li i koliko S9 biti bolji od svog predhodnika, saznaćemo posle 25. i premijere u Barseloni i sajma MWC.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak