Mali trikovi: Kako postići da vaš dom izgleda kao iz časopisa

Story 22.02.2018 13:07
Mali trikovi: Kako postići da vaš dom izgleda kao iz časopisa


Iako je postizanje izgleda doma kao iz časopisa često nemoguća misija, američki dizajner enterijera savetuje kako možete da ostvarite približan utisak u sopstvena četiri zida.Kolin Kingfreelance dizajner enterijera koji je imao priliku da sarađuje s poznatim Architectural Digestom, s godinama je usavršio umetnost stvaranja posebnog i skupocenog utiska enterijera s nekoliko ključnih detalja, a stečeno znanje odlučio je pretočiti u nekoliko saveta kojima sami možete postići navedeno.

Fokusirajte se na jedinstvene predmete

Jednu od lekciju koju je Kolin King naučio stilizovanjem enterijera za časopise jeste da su predmeti u prostoru od ključne važnosti.

Osim što donose oblik i teksturu u prostor, podstiču razgovor. I najmanji predmeti mogu oblikovati identitet i podariti lični pečat životnom prostoru. Kada stilizuje domove, ovaj američki dizajner enterijera trudi se da istraži postojeće predmete vlasnika koje uključuje u dekor, a uglavnom je reč o predmetima kojima ne manjka funkcionalnosti i značajne su osobi koja u istom prostoru svakodnevno boravi.

Neki od njegovih omiljenih predmeta su jastuci, prekrivači, knjige ili ručno izrađena keramika. Prema njegovim rečima, ovi predmeti predstavljaju jednostavan način unošenja živosti u prostor te tekstura i boja.

Jedinstveni, ručno izrađeni predmeti danas imaju veliku ulogu pri uređenju doma, stoga savetuje njihovo uključivanje u dekor jer ćete na taj način postići jedinstven i osobniji dojam vredan magazinskih stranica.

Poigrajte se policama za knjige

Vodeći se iskustvom sa snimanja enterijera, Kolin King mišljenja je da kuća ne izgleda kao dom ako nije ispunjena knjigama, istovremeno priznavši da lično voli da se poigra dekorisanjem polica mešajući knjige različitih veličina s predmetima poput slika, fotografija i sličnog dekora kako bi podario drukčiji i ličniji izgled ovom, u dekorativnom smislu, zanemarivanom nameštaju u domu.

Prihvatite nesavršenosti

Često se trudimo da stvorimo savršen utisak životnog prostora, ali američki dizajner enterijera savetuje da prihvatite nesavršenosti.

– S vremenom sam naučio da komadi s vremenskim ograničenjem, poput površina koje s godinama mijenjaju izgled, prostoriji daruju dinamičnost, dubinu i energiju. Potrudite se da dizajn životnog prostora izgleda što prirodnije – savetuje King.

Enterijeri bi trebali rasti i razvijati se s ljudima koji se njime koriste, stoga birajte nameštaj bezvremenskog izgleda što će se na koncu pokazati idealnim i dugotrajnim rešenjem.

U potrazi za savršenim komadom nameštaja američki dizajner enterijera savetuje da sebi postavite sledeća pitanja: Koliko je nameštaj funkcionalan? Koliko je zanimljiv? Koliki mu je rok trajanja?

Stilizujte krevet

Nakon dugog dana ne postoji ništa zadovoljavajuće od uskakanja u udoban i savršeno dekorisan krevet. Ukoliko je izgled spavaće sobe profinjen i ispoliran, američki dizajner voli da naglasi njegove nesavršenosti poput nemarno složenih jastuka.

Pri stilizovnju kreveta, američki dizajner enterijera prvenstveno se fokusira na izgled uzglavlja kreveta. Ukoliko je uzglavlje raskošnog izgleda, tada odabiru posteljine i pratećeg dekora pristupa minimalistički. Ako je reč o jednostavnom uzglavlju, tada se poigrava bojama i teksturom.

Oplemenite dom umetničkim delima

Na mestu broj jedan trikova u postizanju skupocenog utiska životnog prostora nalaze se umetnička dela koja se ne odnose isključivo na slike obešene na zidovima.

Prostorije jednostavnog dizajna koje odlučite oplemeniti nekim zanimljivim umetničkim delom poprimiće sasvim novi izgled.

Pronađite idealnu rasvetu

Rasveta ima ključnu ulogu u stvaranju karaktera doma. Prema rečima dizajnera, umetna rasveta u kombinaciji s prirodnom, na vlasnika bi trebalo da deluje smirujuće, a osim ugodnog efekta, može da istakne ono najbolje u vašem životnom prostoru.

Promene svetla i senke od jutra do noći i od jedne do druge godine trebaju da deluju smirujuće, zato je, prema rečima dizajnera, važno poigrati se materijalima i površinama vodeći se svetlošću u prostoriji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak