Vojni sindikat: Vučić da se izvini za "barabu"

B92 22.02.2018 10:49
Vojni sindikat: Vučić da se izvini za "barabu"


Vojni sindikat Srbije saopštio da pripadnike Vojske Srbije niko ne sme da naziva "barabama" i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da se izvini zbog te izjave.Vojni sindikat je ocenio da Vučićeva izjava da je kapetan Specijalne brigade, koji se sukobio sa aktivistima SNS "baraba", može da bude posledica činjenice da Vučić nije obavešten o detaljima tog događaja, ili da zna sve, ali da "bezosećajno i s namerom lični i interes stranke koju zastupa, stavlja iznad javnog interesa, zakona i istine".

"Ovakvim ponašanjem, predsednik je najgrublje prekršio Ustav jer direktno nasiljem utiče na volju i slobodu mišljenja građana Srbije i dao je sebi za pravo da istovremeno bude tužilac, sud i dželat", naveo je taj sindikat. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u ponedeljak u jednoj TV-emisiji da je uhapšeni oficir Vojske Srbije "baraba" koja je udarila mladu devojku jer je stala da zapiše broj zgrade da zna "gde su ih jurili". On je, takođe, negirao da su mu aktivisti SNS dolazili na vrata da bi prikupljali takozvane "sigurne glasove", već je rekao da ih je kapetan "jurio u pidžami 20 metara". 

Sindikat je, međutim, naveo da je ta Vučićeva izjava "izdajnički i kukavički čin" i da je to oficir koji ima besprekornu službu u specijalnim jedinicama, koji je više puta nagrađivan i pohvaljivan, koji je obavljao najsloženije zadatke čak i u borbenim uslovima, koji govori strane jezike i ima završene sve specijalističke obuke, koji je suprug i roditelj troje dece i koji tog dana "ni nad kim nije izvršio nasilje". 

"Mi srpski vojnici, nikome nikada kroz istoriju nismo dozvoljavali da nas vređa i ponižava, pa nećemo ni onome za koga je Murat veći vojskovodja od Cara Lazara, Vojvode Mišića, Bojovića i drugih slavnih srpskih vojskovođa. Ovom svojom izjavom predsednik Vučić značajno je urušio svoj već prilično poljuljan ugled i autoritet kod pripadnika VS, jer je između ostalog i one koji ga neposredno obezbedjuju, posredno nazvao barabama", naveo je sindikat.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak