Top 8 najromantičnijih mesta na svetu za zaljubljene

Cosmopolitan 21.02.2018 19:54
Top 8 najromantičnijih mesta na svetu za zaljubljene


Počnite polako da se pakujete, jer kada vidite ova mesta, poželećete odmah da se teleportujete!Ako planirate uskoro neko putovanje u dvoje, evo par predloga. Prema recenziji parova koji su putem sajta Booking.com odlazili na svoje odmore, izdvajamo 8 najromantičnijih mesta na celom svetu. Ako ne volite duga putovanja, prepustite se čarima Portugala, Holandije i Francuske, a ako ste vi i vaš dragi spremni da otkrijete novu kulturu, onda su Indija, Kolumbija, Australija pun pogodak!

Ovo je i 8 idealnih mesta na kojima možete da provedete vaš medeni mesec ili proslavite godišnjicu, daleko od svakodnevnice i posla, uživate tako zaljubljeni i prepusteni isključivo jedan drugom.

Pa da krenemo na put:

Koliur, Francuska

Savršena zamena za užurbani Pariz koji definitivno sa ponosom nosi titulu najromantičnijeg mesta na svetu. Međutim, ako ne volite gradsku gužvu, jer od nje i bežite, spustite se na jug i doživite onu pravu Azurnu obalu, onakvu kakva je bila pre nego što se ceo svetski džet-set sjatio na francusku obalu. Upoznajte vinograde ćije vino pijete na obali dok sunce zalazi, istražite dvorce, crkve, divite se istoriji i nikako nemojte zaboraviti da posetite lokalne pijace koje služe isključivo sveže proizvode.

Trebon, Češka

Trebon je idealno rešenje ako ste ljubitelj klasične srednjoevropske arhitekture, a Beč i Budimpeštu ste već par puta obilazili (iako, nikada ne mogu da dosade). Kombinacija baroka i renesanse učiniće da se osećate kao princeza bajke. Zato povedite svog princa i zajedno pobegnite u zemlju fantastike.

Top 8 najromantičnijih mesta na svetu za zaljubljene

Palm Kov, Australija

Za one koji vole daleka putovanja, Australija je poslednjih godina postala vrlo popularna destinacije. A zašto baš Palm Kov? Palm Kov je jedinstven po svojoj blizini Velikom koralnom grebenu. Zbog toga će vas tirkizno plavo more i biserno bele peskovite plaže osvojiti odmah, a ako želite da pobegnete možete pronaći mnogo skrivenih plažica zbog čije divlje lepote ćete prosto poželeti da ih više nikada ne napustite.

Udajpur, Indija

Nema ništa egzotičnije kada spakujete kofere i pobegnete u neki drugi svet. Udajpur je pravo rešenje za one koji vole da upoznaju novu kulturu i običaje. Uživaćete u vožnji brodićem i romantičnim večerama na krovovima zgrada. Centar Udajpura čini, verovali ili ne, jezero, a glavna tačka je Gradski dvorac. Ovaj prizor ostaće vam zauvek urezan u sećanju.

Top 8 najromantičnijih mesta na svetu za zaljubljene

Delft, Holandija

Nije Holandija samo Amsterdam. Upoznajte šarmantni gradić Delft u čiju arhitekturu i šarm ćete se zaljubiti na prvi pogled. Rodni grad najpoznatijeg holandskog slikara Johanesa Vermera, prepoznatljiv je po svojim uskim kanalima pokrivenim u jesen žutim lišćem ispresecan mostovima koji su idealno mesto za jedan romantičan poljubac.

Akaroa, Novi Zeland

Novi Zeland još nije doživeo toliku ekpanziju u turističkom svetu, pa je još uvek, možemo reći, netaknut. Akaroa je živopisni gradić u zalivu čiju okolinu krase zelena brda i slikoviti vulkanski pejzaži. Ako volite malo aktivniji odmor, plivanje i upoznavanje sa delfinima pravi su izbor da začinite vaš zajednički odmor.

Monsaraz, Portugal

Možda će vas kuće okrečene u belo na prvi pogled zavarati, pa ćete pomisliti da ste na Santoriniju u Grčkoj. Ali ne. Ovo je mesto gde ćete moći da udahnete pravi Portugal. Imaćete prilike da upoznate lokalnu kuhinju u malim restoranima i uživate u portugalskom vinu koje je zaštitni znak ovog područja.

Top 8 najromantičnijih mesta na svetu za zaljubljene

Baričara, Kolumbija

Brdovito naselje sa kaldrmom prikuzuje pravi duh egzotične Kolumbije. Belo okrečene kuće sa glinenim krovovima i prelepo crveće učiniće da se odmah zaljubite u kolonijalnu arhitekturu, a ako ste pravi gurman, uživaćete u domaćim kulinarskim specijalitetima ovog kraja.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak