“Ustav Republike Hrvatske” sa Glogovcem u naslovnoj ulozi nagrađen u Stokholmu

Gloria 21.02.2018 12:22
“Ustav Republike Hrvatske” sa Glogovcem u naslovnoj ulozi nagrađen u Stokholmu


Film “Ustav Republike Hrvatske” reditelja Rajka Grlića, sa Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi, osvojio je nagradu za najbolji film na Balkan New Film Festivalu u Stokholmu.Počasnu nagradu za glavnu žensku ulogu u tom filmu dobila je Ksenija Marinković, a posebno su pohvaljene glumačke bravure Nebojše Glogovca i Dejana Aćimovića.

Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. godine, gde je nagrađen Grand Prize of the Americas,  Grlićeva “ljubavna priča o mržnji” osvojila je čak 32 nagrade, a Nebojša Glogovac  je za ulogu profesora istorije i homoseksualca Vjekoslava Kralja osvojio Zlatnu arenu za najbolju glavnu mušku ulogu na Filmskom festivalu u Puli.

Film je dosad predstavljen na festivalima širom sveta, od Santa Barbare do Pule, gde je dobio četiri Zlatne arene i nagradu Fedeora evropske filmske kritike.

U autorskoj ekipi su, između ostalih, scenarista Ante Tomić, koji je scenario napisao zajedno s Rajkom Grlićem, direktor fotografije Branko Linta i montažer Andrija Zafranović.

Balkan New Film Festivalu – BaNeFF predstavlja novije filmove iz balkanskih i njima bliskih zemalja, ostvarenja koja se bave temama specifičnim za ove prostore i koji nisu imali distribuciju u nordijskim zemljama.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak