Serbia open: Ivana Španović predvodi zvezde

Blic 20.02.2018 14:47
Serbia open: Ivana Španović predvodi zvezde


Atletska dvorana na Banjici biće domaćin trećeg Međunarodnog Serbia open dvoranskog mitinga koji počinje u sredu 21. februara (16), a na kome će učestvovati oko 200 takmičara iz 21 zemlje.Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović biće prva zvezda trećeg po redu "Serbia opena", koji će se sutra održati u dvorani na Banjici

Zvezda mitinga biće naša najbolja atletičarka Ivana Španović, koja će nakon Prvenstva Evrope u dvorani koje je održano u martu 2017, prvi put skakati pred domaćom publikom. Osim skoka udalj, velika borba će se voditi i u bacanju kugle gde će biti jaka konkurencija sa bosanskim takmičarem Mesudom Pezer koji ima lični rekord preko 21 metra, a tu će biti naravno i naš Asmir Kolašinac.

Od velikih imena treba još pomenuti Amel Tuku, osvajača medalje na svetskom prvenstvu na 800 metara, koji će na Mitingu trčati na 400 metara. Od naših takmičara očekuje nas trka Amele Terzić na 1500m, Mihail Dudaš u skoku motkom, a posebno će biti zanimljiva trka na 400 metara u ženskoj konkurenciji gde će trčati Maja Ćirić, aktuelna rekorderka i Tamara Salaški u vrlo jakoj konkurenciji.

Podsetimo, ulaznice za miting su bile besplatne i 1.000 karata podelilo se za rekordnih sat vremena.

Osim sjajnog takmičarskog programa, Miting će otvoriti gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, u prisustvu predsednika Svetske atletske federacije, Sebastijana Koua, i predsednika Atletskog saveza Srbije, Veselina Jevrosimovića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak