Bohinjsko jezero: Magija prirode

Luxlife 19.02.2018 22:21
Bohinjsko jezero: Magija prirode


Da lepota prirode može biti veličanstvena, uverili smo se nekoliko puta...Ovaj put vam predstavljamo predivnu prirodnu zemlju čuda, koja se nalazi u Sloveniji. U pitanju je Bohinjsko jezero. Ono je najveće stalno prirodno jezero u Sloveniji, a od 1981.godine uključeno je u sastav Triglavskog nacionalnog parka.

Bohinjsko jezero: Magija prirode

Njegova prirodna lepota je zaista očaravajuća – pejzaži koji ga okružuju sa lakoćom oduzimaju dah i onim najstrožim kritičarima umetnosti i umetničkih dela. Ovde možemo videti da sa prirodom nema pravljenja kompromisa. Glavna pritoka ovog jezera je reka Savica, a njegova dužina je 4.350 m. Širina jezera u njegovom najširem delu je 1.250 m, dok je duboko 45m.

Obala koja je idealni prostor za uživanje u lepoti ovog prizora je duga 10.900 metara, tako da ne sumnjamo da ćete uspeti da pronađete savršenu lokaciju za opuštanje, introspekciju i romantične trenutke. Na obali ovog jezera, sve je moguće.

Bohinjsko jezero: Magija prirode

Poreklo ovog jezera je ledeničko-tektonsko. Ono je dosta manje popularno od čuvenog jezera Bled, što znači da su na njegovoj obali manje gužve. Samim tim, imate više prilike za uživanje u svojim mislima i maštanjima. Sanjarenje na obali ovog jezera je fenomenalno iskustvo – lepota koja je protkana u ovom predelu sa lakoćom će vas preneti u neki sasvim novi svet iz vaše mašte.

Bohinjsko jezero je orijentisano u smeru istok-zapad, što znači da u svako doba dana imate savršeno osvetljenje koje doprinosi šarmu i lepoti čitavog okruženja. Planine koje ga okružuju su veoma moćne i grandiozne i kreiraju najneverovatnije refleksije u njegovoj kristalno čistoj vodi.

Bohinjsko jezero: Magija prirode

U okolini ovog jezera nalazi se i crkva koja datira iz 14.veka koja odiše mistikom i prefinjenošću. Lepota jednostavnosti je u ovom kraju planete nešto što krasi duše svih posetilaca. Uopstalom, proverite to i sami...

Bohinjsko jezero: Magija prirode


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak