Detalji tragedije kod Obrenovca: Tuga za porodicom ubila dečaka

Novosti 19.02.2018 10:21
Detalji tragedije kod Obrenovca: Tuga za porodicom ubila dečaka


U naselju Skela kod Obrenovca, u subotu uveče dečak U. D. (9) zatečen je obešen u šupi u dvorištu porodične kuće: Posle smrti mog sina, snaja se preudala i odvela sa sobom ćerke, a njega ostavila - priča baka nastradalog mališanaU naselju Skela kod Obrenovca, u subotu uveče dečak U. D. (9) zatečen je obešen u šupi u dvorištu porodične kuće. Telo mališana pronašao je komšija oko ponoći, posle dvočasovne potrage. Prema priči s lica mesta, porodica veruje da je dečak digao ruku na sebe zbog tuge što da ga je majka ostavila.

Od bake nesrećnog dečaka Sabine čuli smo ove reči:

- Kad se snaja Bajra preudala, odvela je sa sobom u Kalesije najmlađu ćerku, koja ima sedam godina, i srednju (9), bliznakinju našeg unuka. - Najstarija, koja ima 10 godina, ostala je sa nama. Međutim, i nju je pre nekoliko dana odvela. Moj unuk ju je, pre nekoliko dana, kad su se čuli putem "Skajpa", pitao: "Što i mene, majko, nisi povela? Što si me ostavila?" Obećala mu je da će ga odvesti tokom raspusta.

Sabina dalje svedoči da je dečak plakao tog dana na njenom krilu, da ga je grlila i ljubila, pokušala da ga uteši. Ali...

- Nema više mog mezimca - u suzama je u nedelju bio Milić Dragojlović (64), deda, a ujedno i staratelj deteta. - Celog dana se u subotu igrao sa decom iz komšiluka, pravio kućicu za psa. I te večeri, kao mnogo puta do tada, rekao je babi da ide kod komšija da gleda crtani film. Često se dešavalo i da prespava kod njih. Pošto se kući nije vratio do 22 sata, otišao sam da ga potražim. Kad mi je prvi sused rekao da nije kod njega, otišao sam do drugog. Ceo kraj sam pretražio i sve ih digao na noge. I taman kad smo krenuli da prijavimo nestanak u policiju, komšija ga je pronašao obešenog u šupi.

Prema priči dede Milića, mali U. D. se popeo na sto u šupi, a onda vezao kanap oko jedne grede.

Meštani Skele u nedelju na mestu gde se ubio dečakvio na ulaz u šupu. Nisam unuka ni video u tom mraku.

Dečak je je živeo kod bake i deda od kada se majka posle očeve pogibije preudala. Često je govorio o ocu, o tome koliko mu nedostaje.

- I u subotu sam ga zatekla kako plače u sobi. Kad sam ga pitala zašto je tužan, odgovorio mi je da se mnogo poželeo tajke. Rekao mi je: "Babice, je l' možemo da odemo na groblje, da otkopamo tajku, da ga ja izljubim? Sva deca imaju tatu, a ja ga nemam." Grlila sam ga i tešila...

Porodica i prijatelji još ne mogu da poveruju šta se dogodilo. Iz glave im ne izbijaju, kako kažu, slike obešenog devetogodišnjaka.

- Niko naš gubitak ne može da nadoknadi - priča strina nastradalog mališana. - Sliku kako ga iznose u onoj kesi nikada neću moći da izbacim iz glave. Taj čovek za koga se njegova majka preudala nije dao da ga povede k sebi. Nije mu trebalo tuđe muško dete. A i tom novom suprugu tamo je nedavno rodila devojčicu.

IŠAO PO SLATKIŠE

- OVOLIKO godina imam, ali ne pamtim da se dete obesilo - iskren je deda Milić. - Šta je mislio, sam Bog zna. I u prodavnicu je čak otišao da kupi sebi slatkiše pre nego što je rekao babi da ide da gleda crtać kod komšija. Mada, čuo je da se neki dečko pre dvadesetak dana obesio u Obrenovcu kaišem, ali da li ga je to nagnalo na ovo, ne znam.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak