Mej pozvala na novi bezbednosni ugovor sa EU, nema novog referenduma

Novosti 17.02.2018 22:06
Mej pozvala na novi bezbednosni ugovor sa EU, nema novog referenduma


Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je na sklapanje novog bezbednosnog sporazuma sa EU koji bi trebalo da bude na snazi sledeće godine i da osigura vojnu, obaveštajnu i protivterorističku saradnju posle odvajanjaBritanska premijerka Tereza Mej pozvala je danas na sklapanje novog bezbednosnog sporazuma sa Evropskom unijom koji bi trebalo da bude na snazi sledeće godine i da osigura vojnu, obaveštajnu i protivterorističku saradnju nakon što London napusti blok.

"Ključni aspekt našeg budućeg partnerstva u ovoj oblasti će već biti na snazi od 2019", rekla je Mej.

Kako prenosi Rojters, ona je to poručila obraćajući se pred visokim evropskim i američkim zvaničnicima na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

"Partnerstvo koje mi treba da ostvarimo je takvo da nudi Ujedinjenom Kraljevstvu i Evropskoj uniji način da ukombinujemo naše napore do najvišeg efekta u našem zajedničkom interesu", rekla je ona.

MEJ: NI GOVORA O DRUGOM REFERENDUMU, NEMA PREDOMIŠLjANjA

Britanska premijerka Tereza Mej isključila je danas mogućnost ponovnog referenduma o članstvu njene zemlje u Evropskoj uniji, istakavši da nema predomišljanja u vezi sa ishodom glasanja održanog u junu 2016. godine.

"Napuštamo EU i nema govora o drugom referendumu niti o predomišljanju, i mislim da je to važno", rekla je Mej na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, prenosi Rojters.

Ljudi u Britaniji čvrsto veruju da ako oni donesu odluku, onda vlade ne bi trebalo da menjaju taj pravac i govore "ne, doneli ste pogrešnu odluku", istakla je Mej, u odgovoru na pitanje da li bi Britanija razmotrila mogućnost održavanja još jednog referenduma.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak