Jovanović: Kosovo zauvek otišlo

Mondo 17.02.2018 20:22
Jovanović: Kosovo zauvek otišlo


Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je "Kosovo zauvek otišlo" i da to treba treći.Jovanović je povodom deset godina od jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine rekao da ta godišnjica opominje da vreme neumitno teče uprkos želji ogromnog dela političkih elita i političara da se ono zamrzne, navodi se u saopštenju LDP.

Dodaje se da ni 2008. godine, u zoru proglašenja nezavi

snosti Kosova, ta partija nije bila sa većinom i da nije pristajala na laž koja se, kako kaže Jovanović, podmetala građanima da Kosovo može ostati deo Srbije nakon decenija tragičnih, nasilnih i pogrešnih postupaka.

Posteri na severu Kosova "10 godina okupacije"

''I tada smo, kao i danas, govorili da je Kosovo zauvek otišlo i da je to istina - tužna, tragična, ali istina koju dugujemo da kažemo Srbima. Ni tada, kao ni danas, nismo odustajali od vere da su drugačije veze Kosova i Srbije ne samo moguće, nego i neumitne'', naveo je lider LDP.

Kako je rekao, ta stranka nikada nije promenila svoj stav da budućnost zemlje ne sme biti talac ružne slike prošlosti koju i dalje nismo spremni da priznamo.

Jovanović je naveo da je LDP u svom stavu uvek bio usamljen, ali da nikada nije odustajao i nikada neće podržati one koji nemaju hrabrosti za suočavanje sa realnošću, sa posledicama sopstvene pogrešne politike i izgovorima koje je društvo uvek uzimalo u otporu promenama i prihvatanju odgovornosti.

''Za ovih deset godina sve se promenilo i ništa se nije promenilo. Kosovo živi svoj zacrtani put. To više nikako nije zemlja kakva je u krvi nastajala pre deceniju ili dve, a Srbija je ostala ista, i dalje nespremna da se suoči sa svojom ulogom u tom tragičnom gubitku koju je generacija političara, koji se još uvek bore za vlast, ostavila novim generacijama koje tek dolaze'', smatra Jovanovioć.

LDP obeležava ovaj dan sa novim ljudima koji imaju hrabrosti i odgovornosti da pomognu da se ružno lice prošlih ratova, sukoba, nemira i mržnje pretvori u pruženu ruku mira i pomirenja, dobrosusedskih odnosa i suživota sa prvim komšijama sa kojima verujemo da je zajednička i sasvim drugačija budućnost moguća, navodi se u saopštenju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak