Garderober štedi prostor

Novosti 14.02.2018 14:33
Garderober štedi prostor


Plakari sve popularniji jer imaju veliki kapacitet za odlaganje odeće. Unutrašnjost ormara najčešće se pravi od univera. Najjeftiniji su oni koji imaju samo šipku za vešaliceDOBAR plakar zlata vredi, pogotovo kada su žene u pitanju! Večiti problem sa nedostatkom prostora za odlaganje garderobe može se rešiti funkcionalnim ormarom iz salona nameštaja, ali mnogi ne znaju da unutrašnjost plakara utiče na konačnu cenu proizvoda.

Osim toga, novac se izdvaja i za dobre korpuse i frontove, ali i za mehanizme koji otvaraju krila ormara.

Cena nije ista ukoliko se u unutrašnjosti nalaze šipke za kačenje vešalica, gušće postavljene police za odlaganje pantalona, majica, ali i fioke za čarape, veš i ostale modne dodatke. Upravo takvi su i najskuplji, zbog dobrog rasporeda. Najjeftiniji su oni koji imaju samo šipku za vešalice.

Koliko ćemo novca izdvojiti za nov plakar, zavisi i od materijala od kojeg je napravljen. Unutrašnjost ormara najčešće se pravi od univera. Frontovi (vrata) mogu biti od medijapana ili sa postavljenim ogledalima. Skuplji su, čak i do 20 odsto, oni sa lepo oslikanim ili "izrezbarenim" medijapanom.

Vrsta okova, ali i mehanizam otvaranja vrata utiču kako na funkcionalnost, tako i na cenu ormara. Tako će plakar sa kliznim vratima biti znatno skuplji od onog kod kojeg se vrata otvaraju na šarke.

Ubedljivo najjeftiniji su oni ormari od belog univera na šarke i jednom šipkom za kačenje. Oni koji se kupuju gotovi, u prodavnicama nameštaja, jeftiniji su za oko 30 odsto, od onih koji vam po meri prave majstori.

PRAVLjENjE PO MERI

U POSLEDNjE vreme popularno je da se prave plakari po meri. Cena garderobera se računa po metru kvadratnog fronta. Za zid širine dva i visine 2,5 metara potreban je plakar površine pet metara kvadratnih. Oni koji se izrađuju po meri od univera i sa otvaranjem na šarke košta oko 90-120 evra po metru. Ukoliko ima klizna vrata, cena je veća zbog mehanizma i kreće se oko 135 evra. Najskuplji su klizni plakari od medijapana, sa rasvetom, fiokama i kvalitetnim okovom. Cena dostiže i 200 evra po kvadratu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak