Preko Save u 6 traka

Novosti 12.02.2018 18:18
Preko Save u 6 traka


Radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta konačno gotovi posle više od pola godine. Montirani novi delovi, u konstrukciju novih 350 tona čelikaPOSLE više od šest meseci radova na sanaciji pešačke staze i otežanog prelaska s jedne na drugu stranu Save, sinoć oko 18 časova u saobraćaj je pušteno svih šest traka na Brankovom mostu. Ekipe "Beograd puta" poslednje radove obavljalu su u noći između četvrtka i petka, i tokom jučerašnjeg dana.

- Vredni radnici "Beograd puta" završili su asfaltiranje i obeležavanje žute trake pre 18 časova, kada smo obećali da će posao da bude završen - istakao je gradski menadžer Goran Vesić.

Most je sinoć bio prohodan, pa su građani bez problema stizali sa novobeogradske strane u centar. Mašine su pak ostale na pešačkoj stazi, koja je i obnavljana.

Koliko su problema imali od sredine avgusta kada su i počeli radovi, Beograđani su se prisetili tokom jučerašnjeg dana. Ekipe "Beograd puta" asfaltirale su krajnju desnu traku i iscrtavale horizontalnu signalizaciju, pa su sve do 18 časova za saobraćaj bile prohodne samo četiri trake. Jutarnji špic su obeležile velike gužve na mostu, ali i u Brankovoj ulici, Terazijskom tunelu i u novobeogradskim bulevarima.

Radnici "Mostogradnje", kada su započeli radove, prvo su demontirali više od 400 metara pešačke staze, čeličnih konzola, ograde i dekorativnog osvetljenja. Zatim je u pogonu izvođača sanirano 325 metara pešačke ograde, koja je, zatim, ponovo montirana i premazana antikorozivnom zaštitom. Urađeno je 400 metara ivičnjaka, pešačke staze, ivični nosač i graničnici na celoj dužini. Montirane su nove konzole, a urađeno je i zavarivanje njihovih spojeva u dužini od 3.800 metara. U most je ugrađeno i 350 tona novog čelika.

Da podsetimo, veći deo posla bio je završen do 10. decembra, pre najavljenog roka, kada je bilo prohodno pet traka. Na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo se skoro deset godina, a radovi su koštali oko 200 miliona dinara.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak