Ruski avion eksplodirao na tlu, odbačena mogućnost terorizma

N1info 12.02.2018 14:14
Ruski avion eksplodirao na tlu, odbačena mogućnost terorizma


Ruski avion koji se srušio u nedelju eksplodirao je na tlu, rekli su istražitelji, odbacujući mogućnost terorističkog napada. Avion nije bio oštećen u trenutku kada je dodirnuo tlo, a pre toga nije bilo ni požara, objavljeno je u istrazi.Avion "antonov An-148" kompanije Saratov erlajns (airlines) srušio se u nedelju nekoliko minuta posle poletanja sa aerodroma Domodedovo.

Ruska agencija Tass prenela je da se avion srušio na poljanu u blizini sela Argunovo, jugoistočno od Moskve i da niko na tlu nije povređen prilikom pada aviona.

Avion je nestao sa radarskih ekrana četiri minuta posle poletanja za Orsk, grad u Uralu.

Srušio se u oblasti Ramenski na oko 70 kilometara jugoistočno od Moskve, blizu sela Stepanovskoje.

Istraga je zvanično otvorena da se utvrde moguća kršenja bezbednosnih propisa, saopštio je Ruski istražni odbor.

"Sve moguće verzije katastrofe se proučavaju, odnosno klimatske promene, ljudski faktor ili tehničko stanje aviona", naveli su ranije u saopštenju.

Put koji vodi do mesta nesreće je blokiran kada je pala noć. Okolina je pod snegom koji i dalje pada.

Zaposleni u ministarstvu za vanredne situacije su morali da idu motornim sankama do mesta pada aviona, a i dronovi nadleću mesto katastrofe.

Crna kutija je pronađena, rekao je zvaničnik ministarstva za vanredne situacije Sergej Polietihin.

Više od 400 ljudi i oko 70 vozila poslato je na mesto pada aviona.

Tela su u takvom stanju da će morati da se identifikuju preko DNK analize, rekao je ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov i dodao da bi ta procedura mogla da traje dva do tri meseca.

Predsednik Rusije Vladimir Putin odložio je planirani put u Soči kako bi pažljivo nadgledao istragu o padu putničkog aviona. On će planirani sastanak s palestinskim liderom Mahmudom Abasom održati u Moskvi umesto u Sočiju.

Krizni štab otvoren je na aerodromu Domodedovo, drugom po veličini moskovskom aerodromu po broju putnika, kao i na aerodromu Orsk, gradu u Uralu blizu granice s Kazahstanom.

Većina putnika su iz oblasti Orenburg, gde je Orsk drugi po veličini grad. Među putnicima su jedan tinejdžer i dvoje dece.

Avion "antonov-148" koji se srušio počeo je da leti 2010. godine, saopštila je aviokompanija Saratov erlajns.

Poslednja avionska nesreća na ruskoj teritoriji bila je u decembru 2016. godine kada je putnički avion tipa "tupoljev Tu-154" ministarstva odbrane srušio ubrzo posle poletanja iz Adlera na jugu za rusku bazu Hmeimim u Siriji. Među žrtvama bilo je više od 60 članova hora Crvene armije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak