Viber odbija kod za registraciju? Pročitajte!

Mondo 09.02.2018 09:29
Viber odbija kod za registraciju? Pročitajte!


Ukoliko bezuspešno pokušavate da aktivirate svoj broj na Viber servisu moguće je da imate jedan od čestih problema.Ukoliko ne uspevate da aktivirate svoj broj u Viber aplikaciji, a ranije ste već koristili aplikaciju uobičajeno, moguće je da je vaš broj blokiran. To može da bude slučaj iz nekoliko razloga - zbog greške u Viber sistemu, zbog prijave nekog drugog korisnika ili čak nekih drugih.

Viber sistem, usled prijave nekog od korisnika (što je češća varijanta) ili zbog greške, koja se, takođe može dogoditi, određeni broj telefona može da blokira i zabrani mu pristup tj. registraciju na servis. To ćete znati ukoliko vaš broj ni putem SMS koda niti putem Viber poziva niste u mogućnosti da prijavite u Viber aplikaciju, iako ste je ranije koristili uobičajeno.

Viber zbog sumnjivih aktivnosti ili po prijavi korisnika ima pravo da suspenduje broj bez prethodnog objašnjenja, a nakon toga potrebno je pisati Viber Tehničkoj podršci i zatražiti da se broj ponovo aktivira, a zabrana skine. Od trenutka pisanja prijave Viber timu, do trenutka aktivacije broja ponovo prođe, najčešće, više od dve nedelje, tokom kojih Viber vrši proveru suspendovanog broja, odnosno njegovih aktivnosti koje su dovele do suspenzije.

Nakon toga Viber mejlom obaveštava korisnika da će broj biti vraćen u sistem do 12 sati nakon što korisnik primi takav mejl.

Kompanija Viber omogućava da se broj „otključa“ samo jednom tj. ako drugi put bude zaključan ili suspendovan, taj broj više neće biti moguće koristiti u Viber aplikaciji.

Savet koji bismo svima dali jeste da Viber Tehničkoj podršci pišete dok vam ne odgovore i da budete uporni u traženju odgovora na pitanje zašto vam je broj blokiran tj. zašto niste u mogućnosti da se ponovo registruje u aplikaciju. Kroz formular za kontakt moguće je poslati i snimak ekrana sa opisom problema, pa ne zaboravite i njega da ubacite u zahtev, kako bi on bio što pre ispunjen.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak