Lakše tegobe otklonite sami

Novosti 08.02.2018 16:38
Lakše tegobe otklonite sami


Organizam neke lakše tegobe sam može da otkloni unošenjem određenih mineralnih materija i vitamina, poručuju nutricionisti. Upalu i krvarenje iz desni ublažićete vitaminima A i CMuče vas određene tegobe, ali vam se ne ide kod lekara zbog gužve i dugog čekanja. Na sreću, organizam neke lakše tegobe sam može da otkloni unošenjem određenih mineralnih materija i vitamina, poručuju nutricionisti.

* Upalu i krvarenje iz desni ublažićete vitaminima A i C. Ako popijete čašu soka od šargarepe i pomorandže u koju ste stavili kašičicu biljnog ulja, obezbedićete neophodne količine ovih vitamina.

* Konstantan umor koji najčešće nastaje kao posledica nedostatka gvožđa otklonićete ako dnevno pojedete jedno jaje, i češće konzumirate jela od sočiva.

* Opadanje kose može da se zaustavi i regeneriše unošenjem biotina i minerala cinka. Da biste to postigli, dan treba započeti uzimanjem muslija sa dodatkom badema i jednim kuvanim jajetom.

* Masna koža s bubuljicama javlja se takođe zbog nedostatka biotina i vitamina B2. Na ovakvu kožu preventivno deluje jogurt od soje, koji sadrži biotin, i običan jogurt, u kome je prisutan vitamin B2.

* Zarastanje rana možete ubrzati vitaminima C i K, kao i mineralom cinkom. Kombinovanjem paprike sa paradajzom i ribom dobićete neophodne sastojke za pospešivanje zarastanja rana.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak