TV Bastilja

Danas, Nikola Samardžić 08.02.2018 08:55
TV Bastilja


RTS je u kontinuitetu uporište izolacionizma i primitivizma, farma najodvratnijih političkih ideja i najbizarnijih ličnosti, laboratorija nove kvazijezičke i kvazigramatičke akcentuacije, gramatičke i političke.Dovoljna je lista gostujućih Jutarnjeg programa. Otrov od svanuća. Suština pogrešnih odluka nakon 5. oktobra. RTS je ponovo šešeljizirao Tadić, ali se tadićevci, u protestu pred RTS-om, nisu o tome izjasnili.

Vučić je zaključio kako je Tadićev sistem u biti savršen, i srušen je zbog Tadića kao takvog, a ne zbog sistema kao takvog. Jedino ne razumem Vučićevo oklevanje, aktivna promocija Jeremića, Jankovića, Ponoša, Stefanovića itd. na javnom servisu pokolebala bi dovoljno neodlučnih i neopredeljenih, tako da SNS na maloj izlaznosti postigne još jednu veliku pobedu.

Da li je i DS uputila jasnu političku poruku kad je uvrstila Tadića među počasne rođendanske goste. Da li su, ili nisu, za Briselski sporazum? Da li ćemo u NATO ili u nazad u neolit?

U kontaminiranoj, propaloj Srbiji, verovatno je lakše vratiti DS na stazu licemerja i malograđanštine, koja je Tadića i celo društvo stajala gubitka i vremena i građanske časti, nego borbe bez kompromisa, koja je Đinđića stajala života.

Da li je samo Vučić odgovoran, ako u drugoj deceniji XXI veka imamo Nedićevce i Skojevce, decu koju razdvajaju kordoni dok razmenjuju ideje iz ’45?

Da li ćemo se večno vraćati onim tačkama na kojima smo grešili, jer je, poput rukovodstva Javnog servisa, lakše biti bez stava i karaktera? Ili su za nama, možda i pred nama, odluke onih koji su nas prodali dok smo birali manje zlo?


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak