Ivana Španović - Skok, rekord sezone, prvo mesto i samopouzdanje

Mondo 08.02.2018 08:08
Ivana Španović - Skok, rekord sezone, prvo mesto i samopouzdanje


Ukoliko zadrži vođstvo na tabeli, Ivana Španović zaradiće 20.000 dolara. Ipak, čeka je nekoliko izlazaka na zaletište "pravo iz aviona".Ivana Španović odrazila se ove večeri u nemačkom gradu Diseldorfu, a doskočće - nadamo se - na najviši podijum u prestonici britanske atletike, Birmingemu!

Najbolja srpska sportistkinja, nakon skromnih 6,61 pre tri večeri u Karlsrueu na otvaranju IAAF svetske dvoranske serije (pandan letnjoj, Dijamantskoj ligi), pobedila je oštru konkurenciju ove srede u Diseldorfu i skokom od 6,77 ostvarila preuzela prvo mesto u generalnom plasmanu ovog takmičenja.

Ujedno, to je bio i rezultat kojem Sostene Mogenara (6,68), Kvaniša Burks (6,67) i Tijana Bartoleta (6,48) nisu mogle da pariraju. Zbog čega smo naveli i Bartoletu? Ne zbog toga što je Ivanina velika rivalka, već što se u dvoranskoj ligi boduju prve četiri pozicije (10, 7, 5, 3), a ko bude imao najviše bodova posle pet mitinga i "gran prija" u Glazgovu…

...zaradiće i nagradu od 20.000 dolara!

Španović je večeras osvojila 10 bodova i izbila na prvo mesto na svetskom turu sa ukupno 15 bodova. Druga je Mogenara sa 14, a treća je Malajka Mihambo iz Nemačke sa 10 bodova.

Inače, ovo je treće izdanje IAAF svetske dvoranske lige, a našu takmičarku (i veliki broj ostalih atletičara i atletičarki) očekuju još: Madrid (četvrtak), Boston (subota), Torun (15. februar), a onda i veliko finale u Glazgovu (25. februar).

U međuvremenu, 21. februara u Beogradu, Ivana će nastupiti i na "Serbia openu", koji bi - ukoliko nastavi da raste i razvija se - mogao jednog dana da se nađe u kalendaru Svetske dvoranske serije koji se menjao u odnosu na premijerno izdanje 2016. godine.

Ipak, nije Glazov konačan cilj ove zime već Birmingem koji će od 1. do 4. marta biti domaćin Svetskog prvenstva u "Nacionalnoj dvorani" kapaciteta 8.000 sedišta.

Španović (27) je skok od 6,77 centimetara ostvarila u trećoj seriji, ali njeni ostali skokovi nedvosmisleno upućuju na to da još traži formu. Što je i dobro.

Zrenjaninka je u Karlsrueu imala čak pet predstupa, a taj jedan ispravan skok bio joj je dovoljan za treće mesto, dok je večeras krenula sa dva "gaženja linije", odgovorila pobedničkim rezultatom, pa do kraja imala još jedan prestup i dva slabija skoka - 6,74 i 6,72.

"Zadovoljna sam večerašnjom pobedom i serijom skokova, a 6,77 metara je i najbolji rezultat na svetu trenutno. Najvažnije je da polako ulazim u formu i radujem se što ću pre Svetskog dvoranskog prvenstva imati još takmičenja, a pogotovo što ću 21. februara skakati pred domaćom publikom na Serbia openu", rekla je osvajačica devet medalja sa olimpijskih igara, svetskih i evropskih prvenstava.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak