Radionice crtanja na kamenu i stripa svake prve nedelje u mesecu u Eđšegu

Radio 021 06.02.2018 18:29
Radionice crtanja na kamenu i stripa svake prve nedelje u mesecu u Eđšegu


Radionice crtanja na kamenu i stripa, povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini SHS, nastaviće se i ove godine u dvorcu Eđšeg.Radionice organizuje Kulturni centar Novog Sada svake prve nedelje u mesecu. Umetnice Biljana Ristić i Marija Šavija držaće dvočasovne radionice gde će polaznicima u prijatnoj atmosferi pomagati da nauče tehniku crtanja na kamenu i izrade stripa.
 
Radionice su besplatne i svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu radionicekcns@gmail.com.
 
Od polovine avgusta, do kraja decembra 2017. godine, organizovane su besplatne interaktivne, edukativno-kreativne radionice te su kao takve, uz slobodne teme, bile prožete i motivima sećanja na ličnosti i dela ljudi od nacionalnog i kulturnog značaja za srpsku državu i narod, poput Jove Jovanovića Zmaja, njegovog časopisa "Neven", Dositeja Obradovića i drugih.
 
Radionice su osmišljene kao porodične, sa namerom da se promoviše zajednički stvaralački rad mladih i odraslih, sa akcentom na roditelje sa decom. Za pet meseci, održano je ukupno 14 radionica od po 120 minuta, kroz koje je prošlo nekoliko desetina dece i odraslih, na kojima se od učenja osnovnih likovnih elemenata došlo i do kreacije samog stripa, odnosno slika na kamenu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak