Terzić: Zvezda menja sistem igre, biće bolja nego jesenas

Novosti 05.02.2018 14:23
Terzić: Zvezda menja sistem igre, biće bolja nego jesenas


Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da nije bila želja da se "gomilaju" igrači u zimskom prelaznom roku i da su dolasci bili uslovljeni odlascimaGeneralni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da nije bila želja da se "gomilaju" igrači u zimskom prelaznom roku i da su dolasci bili uslovljeni odlascima.

"Dolasci su bili uslovljeni odlascima. Osim Gelora Kange, Niko nije otišao i nismo hteli da gomilamo igrače, osim Bena koji je bio izričita želja trenera Vladana Milojevića", rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima na pripremama kluba u Turskoj.

Zvezda neće tražiti zamenu za Gelora Kangu jer će trener Vladan Milojević promeniti sistem igre i neće imati klasičnog plejmejkera.

"Verujem treneru Milojeviću, želi da promeni sistem igre. Želi da svih 10 igrača na terenu budu maksilano odgovorni. Konceptualno će biti drugačije i mislim da će funkcionisati mnogo bolje nego jesenas", rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je Mirko Ivanić bio želja, ali da se "mnoge stvari nisu poklopile".

"Visoka cena, neodlazak Ričmonda Boaćija, promena sistema igre, neeksplicitan stav Ivanića da želi da dođe. Sve je to uslovilo da on ne dođe. On nije bio pik broj jedan, već igrač koji bi se svim svojim karakteristikama uklopio u igru Zvezde", dodao je on.

Danijela Aleksića ne vidi kao zamenu za Kangu jer nije "klasična osmica", dok sa Filipom Đuričićem, kako je rekao, nikada nije razgovarao.

"Sportski direktor Mitar Mrkela je sa njima razgovarao u decembru. Kada ga je pitao da li bi imao želju da se vrati, on je rekao da mu povratak u Srbiju nije prioritet", rekao je Terzić.

On je naveo da posle dolaska El Fardu Bena i Stefana Hajdina, koga je posebno pohvalio, više neće biti novih igrača.

"Sigurno više neće dolaziti nijedan igrač. Imamo veliki fond kvalitetnih koji mogu da odgovore takmičarskim zahtevima Zvezde", kazao je direktor crveno-belih.

Dodao je da se Zvezdi "uvek nudi mnogo igrača", ali da klub ne želi da ih dovede pre nego što ih "dobro pogleda".

Govoreći o transferu Ričmonda Boaćija, Terzić je naveo da još nije poznato da li će ostati u februraru, ili će otići posle prve ili druge utakmice sa CSKA.

Takođe, naveo je da klub "neće propasti".

"Boaći za sada ostaje, ne možemo da kažemo definitivno dok god traje prelazni rok. Prodaja igrača je nužno zlo Crvene zvezde. Moram da napravim balans između kvaliteta na terenu i realnih prihoda koje mogu da omoguće normalno funkcionisanje kluba. Njegov ostanak je dobar sa sportske, a loš sa finansijske strane", rekao je Terzić.

Kako je rekao, Zvezda nije imala pismenu ponudu Rena za sedam miliona evra, dok su ozbiljno zainteresovana bila dva kluba iz Premijer lige.

"Bili smo na korak od završetka transfera u Vest Bromvič i nije bilo prihvatljivo da posle priče o devet miliona evra, prihvatimo ponudu Bordoa od četiri i po. Taj novac ćemo sigurno dobiti u februaru ili avgustu", rekao je Terzić.

Zvezda ima finansijske probleme, a mnogo toga bi bilo rešeno prodajom Boaćija. Po rečima Terzića, neće biti prvi put da klub funkcioniše bez novca ako u februaru ne dođe do transfera napadača iz Gane.

"Stisnućemo se. Predočio sam igračima šta nas čeka ovog proleća, upoznao ih kako Zvezda funkcioniše jer sam stekao utisak da oni zaista ne znaju kako se finansira Zvezda. Otvoreno sam ih pitao da li su spremni da igraju bez novca do juna. Para će ili biti ili neće. Kad dođu, biće prvo podeljene igračima. Ako ne bude bilo, stisnite se. Svima su nam puna usta ljubavi prema Zvezdi. Mnogo toga su zaradili jeseni tako da niko bez para nije od njih", rekao je Terzić.

On je dodao da su igrači to prihvatili "sa razumevanjem" i da je razgovor bio otvoren i da je iskreno rečeno kako stoje stvari. Takođe, naveo je da je to urađeno preventivno.

"Zvezda je uvek rešavala svoje probleme jer na svaka tri meseca ima UEFA monitoring. Moramo redovno da izmirujemo finansijske obaveze", dodao je.

On je naveo da je postojala ponuda Štutgarta od šest miliona evra za Nemanju Radonjića, ali da nije bio pravi momenat za njegovu prodaju jer se očekuje bolja igra u drugom delu sezone, ali i nastup na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Da pomogne ekipi da igra kvalitetno u kvalifikacijama za Ligu šampiona i eventualno krajem avgusta da razmišljamo o njegovom transferu", istakao je Zvezdan Terzić.

Takođe, rekao je i da je postojala ponuda turskog Bašakšehira za Aleksandra Pešića od pet miliona evra.

"U razgovoru sa Milojevićem i Mrkelom doneli smo odluku da ne bi bilo dobro prodavati ga. Pokazao je svoj pravi potencijal i tek na proleće i leto očekujemo pravog Pešića, onakvog kakvog ga znamo i zbog čega smo ga doveli. Boaći bi potpuno potonuo posle 42 gola ne prodamo njega već njegovu faktički zamenu", rekao je Terzić.

Mičelu Donaldu i Damjanu Le Taleku na leto ističu ugovori, a oni su odbili produžetak. Po završetku sezone će im ponovo biti ponuđeni novi.

"Donald i Le Talek su dugo tu, dali su pun doprinos rezultatima i u godinama kada treba da rešavaju egzistenciju. Poštujemo njihov stav, ali će se Zvezda voditi idejom da pojedinačan interes ne može da bude iznad interesa kluba. Ne na štetu mladih igrača koji mogu na toj poziciji", rekao je Terzić.

Donald je u zimskom prelaznom roku odbio transfer u Dinamo Moskvu za 800.000 evra obeštećenja, a Le Talek 700.000 u PAOK.

Terzić je dodao da nije nezadovoljan kako ekipa deluje na pripremama u Turskoj i da će "sve to biti drugačije" na terenu kada budu počele zvanične utakmice.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak