Za samo 15 minuta same napravite lokne kao iz salona

Žena 04.02.2018 18:26
Za samo 15 minuta same napravite lokne kao iz salona


Devojke s ravnom kosom neretko maštaju o onim divnim romantičnim uvojcima ili pak izlomljenim talasima koje imaju lepotice na plažamaZa frizera se nema uvek novca, a feniranje i pokušaj uvijanja kose u kućnoj radinosti umeju da traju večno i da koštaju mnogo nerava. Zato evo saveta našeg frizera uz koje ćete i brzo i lako doći do željene frizure baš kao da ste bili kod stručnjaka.

Najjednostavniji način da napravite blage uvojke je da čistu suvu kosu podelite u više pramenova, uvijete ih prstima ovlaš, kao kada vrtite pramen kose dok razmišljate o nečemu, i da peglom pređete niz taj uvijen pramen.

Za talase u kosi kao one koji vam se prirodno oblikuju kad ste na moru, pramen kose prvo jednom pređite peglom i ispravite na ravno, da dlačice ne štrče.

Onda pramen obuhvatite peglom koji centimetar od korena, peglu okrenite za 180 stepeni – da vrh pramena visi nadole – i izvucite presom do kraja.

– Za izlomljenu talasastu frizuru peglu prethodno zagrejte na 170–180 stepeni, a ako biste jače lokne na 230 stepeni. Takođe, što sporije vučete peglu preko kose, ona će biti kovrdžavija i obrnuto – kaže frizerka Jelena Stanojević iz „Mejkap hausa“.

Ona dodaje i da nikako ne zaboravite da stavite malo pakovanja kad perete kosu, kao i da pre uvijanja peglom nanesete neki od preparata za zaštitu dlake od toplote.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak