Veselin Vujović surovo oštar: Biti selektor Srbije je kazna!

RTS 31.01.2018 10:26
Veselin Vujović surovo oštar: Biti selektor Srbije je kazna!


Legendarni jugoslovenski rukometaš a sada selektor reprezentacije Slovenije, Veselin Vujović, izjavio je da se srpski rukomet nalazi u blatu i da je treniranje nacionalnog tima više kazna nego čast.Reprezentacija Srbije je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu upisala pet poraza, uz samo jednu pobedu nad Islandom.

Član čuvene generacije šabačke Mataloplastike smatra da je trenutna situacija u trofejnom sportu u Srbiji veoma loša: 

"Dolazite u nešto što je toliko umlaćeno, isprljano, da vi ne možete to blato sprati. Pametan sačeka da se to blato osuši, pa ga sastruže. Niko više nije svestan šta je kriterijum da neko bude selektor", smatra Vujović i pojašnjava:

"Postati selektor kod nas u ovom trenutku je više kazna nego čast i privilegija. Mi nemamo cilj, nemamo strategiju, nemamo poverenja. Mi u rukometu nemamo nikoga za koga možemo da se vežemo, da kažemo to je osoba koja će nas povući, koja će napraviti neki boljitak. Došli smo u jednu situaciju iz koje ja lično ne vidim izlaz. Mislim da je i 10 godina rada na našem rukometu malo da bismo mi mogli da uradimo nešto", rekao je Vujović za emisiju "Talasanje" na Radio Beogradu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak