Otkrijte iznenađujuće značenje boja koje svakodnevno nosite

Štikla i Patika 29.01.2018 21:35
Otkrijte iznenađujuće značenje boja koje svakodnevno nosite


Kao što upadljivi aksesoari i nakit mogu označavati vaš lični stil i ukus, tako boje imaju moć da predstave vaše raspoloženje ili da ga u potpunosti promene. Na boje treba gledati kao na detalj sa kojim suptilno možete predstaviti vaše trenutno stanje ili podsvesno navesti ljude da misle o vama na pozitivan način. Pogledajte kakva značenja imaju sledeće boje…Crvena – samopouzdanje
Upadljiva, vibrantna i boja koja stoji svima, crvena, je definitivno boja sezone. Ona odiše jačinom, energijom i strašću i izgleda odlično kako na haljini, tako i na nakitu. O njoj razmišljajte kao o malom glasu samopouzdanja koje će stalno biti uz vas.

Sreća – žuto-narandžasta
Ovo je zabavna nijansa za koju je dokazano da podiže pritisak i puls kao kada ste radosni i raspoloženi. Ona označava optimizam, toplotu i nadu. U ovoj nijansi je najbolje izabrati džemper ili toplu bluzu i rolku.

Bogatstvo – smaragdno zelena
Prema Gucci modnoj kući, dezeni i boje sedamdesetih su “it” ove sezone. Ovo posebno važi za smaragdno zelenu nijansu koja predstavlja prirodu. Što je njena nijansa bogatija i jača, to više označava bogatstvo. Nosite ga u vidu somotskog blejzera i postaćete prava street style dama.

Pristupačnost – milenijumsko pink
Istina je, još uvek nismo prešli preko nje, iako je bila najpopularnija u letnjoj sezoni. Možda se sa jedne strane poredi sa bojama “za devojčice”, pink nijansa je vrlo svestrana i ima veliki značaj, a u ovom slučaju predstavlja ljubav prema bližnjima i pristupačnost.

Smirenost – puderasto plava
Plava boja se povezuje sa nebom i vodom, pa je logično što se baš ona smatra nijansom koja smiruje. Pored toga, za nju se vezuje još jedna vrlina – pouzdanost. Zato je odličan izbor za odeću kada idete na razgovor za posao ili neku poslovnu prezentaciju, večeru i drugo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak