Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom

Stil magazin 25.01.2018 16:12
Zašto izgledate i do 10 godina starije: Fatalne greške sa garderobom


Slepo vođenje za trendovima vas neće nikuda odvestiDa li ste znali da što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije?! Isti efekat dobija se i sa lošim grudnjakom, crnom bojom, ali i slepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju!

Ovih 7 grešaka u odevanju čine da izgledate i do 10 godina starije:

1. Pogrešan grudnjak


"Verovali ili ne, grudnjak može da vas učini vizualno višim, tanjim i mlađim. Ili obrnuto", objašnjava Karen Filips, čelnica razvoja u kompaniji za proizvodnju i prodaju ženske odeće Jane.com. Naime, pogrešan broj grudnjaka uticaće na način na koji žena sedi, kakvo joj je držanje i kako se oseća. Retko kome je celog dana prijatno da sedi u preuskom brushalteru, premalim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

2. Veliki komadi nakita

Iako veliki dobar komad nakita, poput naušnica ili ogrlice, može da izgleda  boemski, takođe može da izgleda i kao antikvitet. "Kako biste izgledali mlađe, nosite jednostavne tanke narukvice, ogrlice ili minđuše", savetuje Filips.

3. Robovanje trendovima

Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini je bolje pitati sebe da li vam se zaista sviđa taj komad, koliko puta ćete ga puta nedeljno nositi i možete li da ga kombinujete sa drugim stvarima iz svog ormara. Ako na ova pitanja odgovorite negacijom, bolje preskočite kupovinu.

4. Stalno ste u crnom

"Ako niste spremni da se odreknete crne boje, dodajte u svoje odevne kombinacije crvene ili koralne detalje koji daju toplinu svim odevnim kombinacijama", dodaje Filips. Crna boja stanjuje figuru i večni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Kako biste je "razigrali", dodaci i nakit neka budu jarkih boja.

5. Nedovoljno visoke štikle


Potpetice izdužuju figuru, pa ako još uvek nosite niske cipele ili cipele s malom štiklom, zamenite ih visokom, sa špicastim vrhom. Žene u lepim cipelama na štiklu izgledaju ženstvenije i seksepilnije.

"Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to šta još imate na sebi", kaže dizajnerka Britani Alen.

6. Cvetni desen

"Svaki cvetni desen je drugačiji i može da bude pravi pogodak, ali ipotpuni promašaj. U slučajevima kad je desen dosadan, bled ili neutralan, preskočite ga. Umesto toga, isprobajte geometrijske uzorke, prugice i tufne svetlijih tonova", savetuje Alen.

7. Klasični okvir za naočare

Pravi okvir i dobra stakla mogu da budu ukras sam za sebe, pa slobodno eksperimentišite sa različitim oblicima i dizajnom naočara. Klasični starinski okviri retko kome dobro stoje, a uz to i dodaju godine. Da li ste znali da što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije?! Isti efekat dobija se i sa lošim grudnjakom, crnom bojom, ali i slepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju!

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak