Carstvo knjiga

Ženska TV 21.01.2018 16:35
Carstvo knjiga


Za put od dečje do velike porodične biblioteke potreban je ceo život, a za ideju gde ćemo je smestiti samo jedno paljenje lampice u glavi pošto pogledom pređemo preko zida i shvatimo da celom njegovom dužinom možemo napraviti savršene police.Pravi zaljubljenici u knjige vole da ih poseduju i prema njima se odnose sa posebnom pažnjom – ne premeštaju ih sa sofe na sto, pa potom na stolicu, i ne čuvaju ih u ormanima ili koferima u podrumu. Oni imaju velike biblioteke, ponekad police duž celog zida dnevne ili radne sobe. Tako, kao na nekom ostrvu, sve stoje složene po nekom posebno utvrđenom pravilu.

Tu je, na primer, polica za knjige dobijene na poklon, zatim za one nasleđene, pa neke posebno priželjkivane i kupljene bez obzira na cenu, potom one davno pozajmljene koje nikada nisu vraćene, kao i za one iz najranijeg detinjstva kada ste verovali u priču da u njima anđeli spavaju.

Neki od ovih zaljubljenika idu dotle da police prave sami od ružinog drveta ili tikovine, presvlače ih kožom i zatvaraju staklom. Ali sasvim je u redu i da se oko izgleda svoje nesvakidašnje biblioteke konsultujete sa enterijeristom ili arhitektom, koji će vam napraviti savršene police, možda čak i od savremenijih materijala, kao što su metal ili bojeni medijapan.
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak