Unestite toplinu u dnevnu sobu: Garniture za uživanje

Žena 19.01.2018 22:48
Unestite toplinu u dnevnu sobu: Garniture za uživanje


Većina nas smatra da dnevni boravak ne ide bez udobne garniture za sedenje. Kako u prodavnicama nameštaja nikada nije bio veći izbor troseda, dvoseda, fotelja i ugaonih garnitura, nije baš uvek lako odabrati ono što odgovara baš vašim potrebama.Ako imate prostran dnevni boravak, bar niste ograničeni oko izbora jer ćete u takav prostor lako smestiti garnituru bilo kojih dimenzija koje se nude na tržištu. Problemi se javljaju u manjim stanovima, kada garnitura služi i za udobno sedenje i za svakodnevno ili povremeno spavanje. U tom slučaju je važan kvalitet mehanizma za razvlačenje, a od presudnog značaja je da način pretvaranja troseda u krevet bude jednostavan i praktičan.

Kada birate garnituru za dnevnu sobu, nijednog trenutka nemojte ispustiti iz vida dimenzije komada koji kupujete. Preglomazan nameštaj ume da proguta i zaguši prostor.

Materijal od kog je napravljen nameštaj za sedenje takođe je važan, pa imajte na umu da nameštaj treba da služi vama, a ne vi njemu. Stoga birajte materijale koji se lakše održavaju i koji su otporniji na habanje. Skuplji i kvalitetniji mebl štof će i nakon nekoliko čišćenja izgledati lepo. U novije vreme su popularne garniture za sedenje presvučene eko-kožom, koja je sve boljeg kvaliteta, nije skupa i jednostavno se održava.

Unestite toplinu u dnevnu sobu: Garniture za uživanje 

BERŽERA ZA SVA VREMENA

Ako ne kuburite s prostorom, nećete se pokajati ako nabavite ovakvu starinsku fotelju, čuvenu beržeru. Uz nju obavezno ide i mekani tabure, idealan da na njega podignete noge dok čitate omiljenu knjigu ili da vam posluži kao dekorativna kutija s poklopcem. Beržere su oduvek bile simbol udobnosti, ali su nekada delovale pomalo strogo jer su ih presvlačili klasičnim mebl štofom. Moderne beržere su pak obučene u vedre, cvetne materijale koji se lako održavaju.

Unestite toplinu u dnevnu sobu: Garniture za uživanje 


MODERNA SOFA

Iako je pomalo nepraktična, jer nije krevet niti se u njega pretvara razvlačenjem, ovakva sofa deluje baš šik. Nekada je imala i takav naziv – šezlong – što na francuskom znači duga stolica ili ležaljka. U većem dnevnom boravku ležaljka će vam zameniti fotelju, a u manjem će biti upečatljiv komad nameštaja, te će prostor odisati elegancijom i prefinjenošću. Modernije verzije ležaljke jednostavnog su oblika i prosto mame na popodnevnu dremku, čitanje ili opuštanje.

Unestite toplinu u dnevnu sobu: Garniture za uživanje 

PRE SVEGA PRAKTIČNO

Uz krevet s fiokama iskoristićete svaki kutak u malom dnevnom boravku na najbolji način. Jednostavan je, praktičan i naročito prikladan za mladalački uređen stan. Originalno rešenje daje puno prostora za odlaganje stvari u dubokim fiokama. Uz efektnan šareni prekrivač i puno ukrasnih jastučića u pastelnim bojama dobićete ležaj na kome ćete preko dana sedeti. A ako imate i kvalitetan dušek, na ovakvom krevetu ćete i udobno spavati. Ukoliko ima dovoljno prostora, konstrukcija kreveta može da se proširi i policama sa strane.

ZA IZNENADNOG GOSTA

Iako zaista liči na dečji krevetac, fotelja na razvlačenje će sigurno rešiti problem spavanja iznenadnog gosta. Ne kaže se slučajno – kad gosti nisu besni, ni kuća nije tesna. Fotelja na slici namenjena je onima koji nisu skloni eksperimentisanju s modernijim stilovima. Zbog malih dimenzija idealna je za one koji se ne odriču ljubavi prema klasičnijem nameštaju čak i ako žive u manjim stanovima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak