"Pao" i Ferari: Za dve godine stiže FUV

Mondo 17.01.2018 16:48
"Pao" i Ferari: Za dve godine stiže FUV


Žuti štit sa slikom propinjućeg konja viđaćemo u buduće i na "terencu"



Iako se nekad protivio rečima "samo preko mene mrtvog", direktor FCA, Serđo Markione je na sajmu u Detroitu definitivno potvrdio da stiže prvi Ferari SUV ili, kako ga je sam ranije krstio, FUV (Ferrari Utility Vehicle). Najavljen je i datum – kraj 2019. ili početak 2020. godine.

"Izgledaće kako 'Ferrari Utility Vehicle' i treba da izgleda", rekao je Markione. "A i voziće se kao Ferari."

Dodao je i da je trenutno najbrži SUV na svetu "alfa stelvio kvadrifoljo", a – "Ferari se ne boji Alfe". Pomenuta Alfa ima tvin-turbo V6 motor koji proizvodi 503 KS. Do 100km/h mu treba 3,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 283 kilometara na sat.

Ne znamo kako su na ovo reagovali iz Lamborginija i Bentlija, čiji SUV puleni, "urus" i "bentajga" idu i preko 300 na sat.

Prema najavama, FUV, kodnog imena F16X, imaće pogon na sva četiri točka, dovoljno prostora za četiri odrasla putnika, a biće baziran na modelu "GTC4Lusso" kojeg pogoni V12 motor sa 690 konjskih snaga i obrtnim momentom od 687 Nm.

Veliki "ferari GTC4Lusso" nije miljenik svih:

Da li će se taj V12 motor naći i u SUV-u, nije poznato. A moguće je da ćemo videti i prvi Ferari sa hibridnim pogonom, čime bi se "izašlo u susret" sve rigoroznijim ekološkim propisima.

Iako su "puritanci" svim ovim informacijama šokirani, očigledno je da se bez SUV-a ne može. Posebno jer upravo ovi modeli donose najveći profit proizvođačima.

Očekuje se da najavljeni SUV omogući Ferariju godišnju prodaju od 10.000 automobila. Posebno se gleda na potražnju iz Azije, tačnije s kineskog tržišta.

U svakom slučaju, segment "super SUV" modela dobija ozbiljnog konkurenta za titulu.

Neka se spremi sledeći Meklaren


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak