Srbin i Albanac istražuju ubistvo, nema osumnjičenih

B92 16.01.2018 19:08
Srbin i Albanac istražuju ubistvo, nema osumnjičenih


Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac."Ubistvo Olivera Ivanovića istražuje tim sastavljen od dva naša tužioca - Nijazi Redža i Jova Radović", rekao je Sila za BIRN, navodi se u UNMIK-ovom pres-klipingu.
 
On je dodao i da za sada nema osumnjičenih za ubistvo Ivanovića.
 
Istovremeno je Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu pokrenulo predistražni postupak povodom ubistva Ivanovića.
 
Tužilaštvo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosnoinformativnoj agenciji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u pravcu krivičnog dela terorizam, precizira se u saopštenju.
 
Osim toga, Sila je ranije izjavio za prištinski portal Ekspres da je na Olivera Ivanovića pucao za sada nepoznati napadač, te da se ubistvo dogodilo ispred sedišta njegove stranke "iz automobila u pokretu".
 
Policija je ispred njegove kancelarije pronašla tri čaure, rekla je Ksenija Božović iz njegove stranke za RSE.
 
Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.
 
Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 evra za relevantnu informaciju o ubistvu Olivera Ivanovića, preneo je kosovski portal Koha.net.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.
 
"Počinioci ovog akta biće uhvaćeni, ako ih ne pronađu oni koji to moraju da učine, učinićemo mi", dodao je Vučić.
 
Kako je rekao, na sednici Saveta je dogovoreno i upućeno je pismo organima Euleksa i Unmika sa zahtevom da državni organi Republike Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova i Metohije.
 
“Zato što smo uvereni da bi to značilo i otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića. Pronaći ćemo ubicu ili ubice. Nemam ovlašćenja da u ovom trenutku govorim o saznajnima kojim raspolažemo. Neću da spekulišem, ali ima interesantnih detalja koji ukazuju na moguće počinioce“, rekao je Vučić.

Misija EU na Kosovu i Metohiji, Eulex, snažno je osudila "akt kriminalnog terora", kojim je okončan život Olivera Ivanovića i izrazila spremnost da, u skladu sa svojim mandatom, pruži odgovarajuću pomoć u hapšenju počinioca ovog strašnog zločina.

U izjavi šefice Eulexa Aleksandre Papadopulou, dostavljenoj medijima, nadležni su pozvani da sprovedu brzu i efikasnu akciju, koja će dovesti do hapšenja počinioca ovog ubistva.

"Misija Eulex i ja lično izražavamo najdublje saučešće porodici i prijateljima gospodina Ivanovića. Apelujem na sve one koji poseduju bilo kakvu informaciju koja može dovesti do hapšenja onih koji su odgovorni za smrt gospodina Ivanovića ,da se obrate nadležnim organima. Pozivam sve pripadnike zajednice da ostanu mirni i dostojanstveni u ovom teškom trenutku”, navela je šefica Eulex Misije.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak