"Nas je ipak više": Počelo okupljanje širom Srbije

B92 16.01.2018 19:32
"Nas je ipak više": Počelo okupljanje širom Srbije


Okupljanje građana kako bi se odala pošta ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću počelo je u nekoliko gradova širom Srbije.Kako je najavljeno na društvenim mrežama, pod haštagom “Nas je ipak više“, skupova u 19 h će biti ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, Uspenske crkve u Novom Sadu i Saborne crkve u Kragujevcu, Crkve Svete Trojice u Leskovcu, i u 18h ispred Hrama Svetog cara Konstantina u Nišu.
 
“Nas je ipak više“ je bio slogan pod kojim je Ivanovićeva stranka učestvovala na oktobarskim lokalnim izborima na Kosovu.
 
Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" preminuo je nakon što je upucan ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici.
 
Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović ubijen sa šest metaka iz pištolja zastava M70A, poznatog kao "duga devetka", navode iz KBC Kosovska Mitrovica.
 
"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.
 
Kako kaže, obdukcija je trajala oko četiri sata, a hici su povredili vitalne organe Ivanovića, gornju aortu, šuplju venu i jetru. Opširnije u posebnoj vesti.
 
Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak