"Golf" hit i na struju

Novosti 16.01.2018 13:07
"Golf" hit i na struju


U "Folksvagenu" trljaju ruke: Zbog povećanje tražnje za električnim "golfom" uvode još jednu smenu u fabrici u Drezdenu. Cilj je da se proizvodnja duplira sa 35 na 70 jedinicaNEMAČKI automobilski div "Folksvagen" uspešno se oporavio od poznate afere "dizelgejt", zbog koje je samo u SAD platio više od 22 milijarde dolara zato što je, kako je presuđeno, varao u vezi sa emisijom štetnih gasova.

Dokaz za to je i podatak da je "Folskvagen" i dalje verovatno najveći proizvođač automobila u svetu, kao i činjenica da okretanje prema elektromobilima daje prve značajnije rezultate.

Tako su iz sedišta kompanije saopštili da će zbog povećanje tražnje za električnim "golfom" uvesti još jednu smenu u fabrici u Drezdenu. Cilj je da se proizvodnja duplira sa 35 na 70 jedinica, odnosno sa 1.050 na 2.100 "golfova" mesečno.

"Golf" na struju ima bateriju od 35,8 kilovat-časova koja omogućava domet od oko 200 kilometara, dok je prethodna verzije imala baterije od 24,2 kilovat-časa i "gradski" domet od 135 kilometara.

"Golf" tako nastavlja da ruši sve granice kada je proizvodnja u pitanju. Naime, u prošloj godini, kako su saopštili predstavnici "Folksvagena", proizvedeno je i prodato oko milion "golfova". Od početka prodaje ovog modela 1974, kada je prva generacija sišla s proizvodnih traka, prodato je više od 34 miliona automobila sa ovom oznakom.

Nemci su posebno ponosni na činjenicu da "golf" ni lane nije imao takmaca na tržištima Evrope i Nemačke, gde je i dalje apsolutni lider. Zanimljiva je činjenica da je verzija "golf karavan" zabeležila rast prodaje od 11 odsto.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak