Prekid dijaloga, sazvan Savet za nacionalnu bezbednost

RTV 16.01.2018 10:49
Prekid dijaloga, sazvan Savet za nacionalnu bezbednost


Zbog ubistva Olivera Ivanovića i pretnji predsednika kosovske Skupštine Kadri Veseljija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić u 12 sati danas zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.Predsednik Vučić će se obratiće javnosti u 13.00 časova, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Srpska delegacija u Briselu prekida danas ponovo započete pregovore i hitno se vraća za Beograd zbog ubistva Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, izjavio je šef Kancelarije za Kosovo Marko Đurić za Tanjug.

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić zakazao je za danas u podne hitan sastanak sa predstavnicima KFOR-a, EULEKS-a i kosovske policije, rečeno je Tanjugu u kabinetu gradonačelnika.

Tema sastanka je bezbednosna situacija u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

Ubistvo Ivanovića usledilo je posle više ugrožavanja bezbednosti i imovine Srba povratnika na Kosovu i Metohiji, kao i posle pretnji predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija da se kosovski Albanci "neće zaustaviti do Niša", ukoliko Srbija pokušša da ugrozi "nezavisnost i suverenost" Kosova.

Veselji: Nećemo se zaustaviti do Niša

Predsednik Demokratske partije Kosova i i kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je "Kosovo slobodna, nezavisna i suverena zemlja", te da Srbija ne treba ni da pokušava da se vrati, jer će u tom slučaju "dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca", koji se, kako je rekao, neće zaustaviti do Niša.

Kako je preneo portal na albanskom Ljajmi, Veselji je to rekao juče na akademiji povodom masakra u selu Račak, za koji Albanci okrivljuju Srbe.

Govoreći povodom 19. godišnjice od ovog događaja, Veselji je rekao da je za izostanak pravde odgovorna međunarodna zajednica.

"Januar je mesec velikog bola, ubijeni u Račku su ubijeni za slobodu Kosova. Godine prolaze, ali se sećanje i dimenzije tog događaja nikada neće zaboraviti", rekao je Veselji.

On je, kako prenosi portal Ljajmi rekao i da "bitka za pravdu za Račak nije gotova".

"Srbija se ne trudi da se vrati, ali mi se nećemo zaustaviti do Niša, jer ova zemlja je slobodna, nezavisna i suverena, a svako kršenje će dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca gde god da žive", rekao je Veselji.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak