Janković: Ne očekujem fer izborne uslove

Novosti 15.01.2018 18:49
Janković: Ne očekujem fer izborne uslove


Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da ne očekuje fer uslove za izbore u Beogradu, raspisane za 4. martPredsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da ne očekuje fer uslove za izbore u Beogradu, raspisane za 4. mart.Janković: Ne očekujem fer izborne uslove

On je, na konfereniciji za novinare na kojoj je govorio o novim prekršajnim prijavama protiv učesnika protesta posle predsedničkih izbora, prosle godine, rekao da je "siguran da "REM neće početi da radi svoj posao, niti RTS početi da se pridržava medijskih standarada".

"Siguran sam da Aleksandar Vučić neće seći granu na kojoj sedi, on sa fer medijskim uslovima, bez zloupotreba medijskih resusra, laži i pritiska ne moze da dobije izbore, ali sam uveren u demokratsku snagu Beograda I Srbije koja će se sa tim izboriti", rekao je Janković.

Izbori u Beogradu nisu, kaže, uobičajeni redovni izbori, već su "pitanje opstanka i budućnosti Srbije".

Janković nije direktno odgovorio na pitanje novinara da li je razočaran što je SDS Borisa Tadića odlučila da na izborima podrži kandidata DS i Nove stranke, već je rekao da svim opozicionim strankama želi uspeh na izborima i da je uveren u dobar rezultat, ali da je pitanje ko će sa kim - tehničko pitanje, a njemu je važnije da se svi "okrenu prema represivnom režimu".

SDS ĆE PODRŽATI DS


Socijaldemokratska stranka (SDS) podržaće Demokratsku stranku na izborima, raspisanim za 4. mart u Beogradu, izjavio je danas predsednik SDS Boris Tadić.

Tadić je na konferenciji za novinare rekao da je predsedništvo te stranke donelo odluku da podrže kandidata DS i poručio da to nije samo podrška Draganu Šutanovcu, već da se krene u objedinjavanje rada DS.

On je rekao da će SDS pozvati da se posle izbora objedini rad DS i da se bivši lideri te stranke, dogovore jer, kaže, nema bolje alternative jer je jedino DS sposobna za velike pobede.

Lider SDS je dodao da je o toj ideji razgovarao i sa Draganom Đilasom i da je spreman da razgovara i sa Sašom Jankovićem, Dušanom Petrovićem, Draganom Šutanovcem...

Na pitanje da li bi pozvao i Zorana Živkovića, budući da je pre nekoliko meseci odbacivao tu mogućnost, Tadić je rekao da "nema prava ni na kakav lični stav".

Sa DS u koaliciji takođe izlazi i Nova stranka Živkovića.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak