Zašto ne treba držati telefon u krevetu dok spavamo?

Story 15.01.2018 14:03
Zašto ne treba držati telefon u krevetu dok spavamo?


Mobilni telefon nam je postao neophodan i osim što se tokom celog dana ne odvajamo od njega, mnogi od nas i tokom noći, mada nam realno ne treba, držimo telefon u krevetu.To predstavlja ozbiljnu pretnju po zdravlje, a istraživanja su pokazala i da se zračenje telefona (i drugih uređaja) mogu povezati sa obolevanjem od raka, kao i sa nekim mentalnim problemima i problemima sa reproduktivnim zdravljem.

Mobilni telefoni prenose informacije koristeći niskofrekventne radio signale, koji uzrokuju zračenje.

Dakle, ako vam već preko dana treba telefon, barem noću možete da se odvojite od njega. Zato stručnjaci savetuju da, kada spavate, ni slučajno ne držite telefon pod jastukom ili pored tela – jer najmanja udaljenost između vas i telefona bi trebala biti jedna dužina vaše ruke, a poželjno je i više.

Osim toga, stručnjaci upozoravaju da koristite slušalice kada razgovarate i da mobilni držite u torbici umesto u džepu jer se pokazalo da bi to moglo loše da utiče na plodnost.

Istraživanja su pokazala da postoji veza između zračenja i kvantiteta i kvaliteta spermatozoida. Drugim rečima, muškarci koji nose telefon u džepu imaju manje spermatozoida i mnogi od njih su oštećeni. Pored toga, psiholozi upozoravaju da zračenje mobilnih telefona loše utiče na mentalno zdravlje, pažnju, kao i na san adolescenata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak