Suze

Novosti, Ivan Lovrić 15.01.2018 12:21
Suze


Dugogodišnji glavni tužilac Haškog tribunala malo je "pokvasio" sećanja na rad ove ustanoveSuze nemaju roditelja, ali izgleda da imaju za svedoka Serža Bramerca. Dugogodišnji glavni tužilac Haškog tribunala malo je "pokvasio" sećanja na rad ove ustanove. Veličajući je "do bola".

U intervjuu za list "Cajt" najpre tvrdi - da nije bilo Haškog tribunala danas bi mnogi ratni zločinci još uvek slobodno hodali naokolo. Između ostalog, nije isključio ni mogućnost da bi Radovan Karadžić "verovatno bio ministar u Srbiji i zalagao se za prijem zemlje u EU".

Bramerc zna i šta bi bilo i da nije bilo Haga. Eto nama spasenja, "ministar" Karadžić, iz opravdanih razloga, neće moći na neku eventualnu novu izbornu listu. Jer, oni su "slistili" sve moguće "kandidate"!

Svoju "tužnu" priču "orošava" i sećanjem na susret sa Tadićevim šefom kabineta 2008. godine kada se spremala klopka za "ministra". A kada je Karadžić najzad uhapšen, Bramerc svedoči da je u njegovoj kancelariji bilo "neverovatno emocionalno", a da pojedini državni tužioci koji su godinama gonili Karadžića nisu mogli da suzdrže suze.

E, sad. Verovatno su bile u pitanju suze radosnice, koje su za Radovanove goniče, posle uspešno obavljenog posla, bile OK. Podsećamo da su državni tužioci pustili suzu i kada je otkrivena grobnica oko 250 kosovskih Albanaca stradalih tokom 1998. i 1999. godine u blizini Raške.

I dok su naši tužioci kopali po Srbiji, istina o srpskim žrtvama i potraga za njima bila je zatrpavana. Ko hoće da se uveri u to može da poseti spomen-sobu stradalih i otetih Srba na Kosovu i Metohiji. Zato i pitanje za Bramerca i ostale vajne tužioce: da li su i te suze njihovih najbližih OK?

I da li će se i dalje sve odvijati po utvrđenom mehanizmu, kako su naslovljeni "ostaci" Haškog tribunala. Posebno kada su Srbi u pitanju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak