Palma: Dačić sve više liči na Tita

Novosti 14.01.2018 18:52
Palma: Dačić sve više liči na Tita


Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita"Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tvrdi da predsednik SPS Ivica Dačić "sve više liči na Tita", koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je, kako navodi i "Dačić danas garant stabilnosti današnje Srbije".
 
Po Markoviću, najvažniji događaj za Srbiju, u novije vreme, nije bio 5. oktobar 2000. godine, "kako neki misle", već je to maj 2008. godine, kada su on i Dačić "doneli odluku da se u Srbiji formira proevropska vlada i da Srbija krene napred".
 
Taj događaj neodoljivo podseća na 1948. godinu kada je Tito odlučio da Jugoslavija krene putem socijalističkog napretka i da se kao država ekonomski otvori, a ne da se zatvori u tadašnji istočni blok, navodi Marković u saopštenju.
 
To je, podseća, donelo brzi privredni rast i u Jugoslaviji se sve bolje i bolje živelo od tog trenutka.
 
"Nešto slično se desilo 60 godina kasnije kada je Titovu ulogu preuzeo Ivica Dačić i kada je zajedno sa Draganom Markovićem Palmom doneo odluku “Informbiroa“ 2008. godine", dodaje Marković.
 
Ta odluka je, navodi, značila evropski put Srbije, dolazak velikog broja investitora, otvaranje velikog broja radnih mesta, kao i ogromnu popularnost našoj zemlji u međunarodnim odnosima.
 
"Zato Dačić sve više liči na Tita, koji je bio garant stabilnosti tadašnje Jugoslavije, baš kao što je i Dačić danas garant stabilnosti današnje Srbije" ocenio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u saopštenju za javnost.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak