Ana Brnabić: Jedino su rezultati važni

Alo 14.01.2018 02:14
Ana Brnabić: Jedino su rezultati važni


Premijerka Ana Brnabić u intervjuu za „Alo!“ rekla je sve što joj leži na duši.Premijerka je rekla sve, od toga u kakvim je odnosima sa kolegama iz Vlade, do odnosa prema uvredama koje stižu sa raznih strana. Otkrila je i šta misli o Draganu Đilasu, a prvi put je govorila i o odnosu sa svojom emotivnom partnerkom Milicom.

Šta je konkretno vaša vlada uradila?

- Imali smo ponovo unapređenje pozicije Srbije na Duing biznis-listi Svetske banke, dalje napredovanje na globalnoj listi konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma, u decembru su vodeće rejting agencije ponovo povećale kreditni rejting Srbije. Pozitivno smo završili sedmu, pa onda i osmu finalnu reviziju sa MMF-om. Imali smo završetak kapitalnih projekata, pre svega Kliničkog centra u Nišu, pre toga Muzeja savremene umetnosti. Postavili smo temelje elektronskoj upravi i digitalizaciji, uveli smo informatiku u osnovne škole, nastavili smo reformu javne uprave. Da ne govorim da smo samo u prvih 100 dana rade Vlade potpisali sedam novih ugovora sa investitorima, da smo spustili nezaposlenost na 12 odsto. Otvorili smo i dva nova poglavlja u pregovorima sa EU. To je sve okvir za dalji ekonomski rast, okvir bez kojeg tog rasta ne bi bilo i koji obezbeđuje bolji standard i kvalitet života.

Stiče se utisak da su pojedine kolege iz Vlade pokušale da vas sapletu na samom početku mandata, da li ste to očekivali?

- Ne želim da se bavim time. Moj posao je odgovoran i naporan i ja svaki minut razmišljam o interesu građana Srbije i o tome šta mi kao vlada možemo da uradimo za njih. Jedino su rezultati važni.

Sa emotivnom partnerkom Milicom pojavljujete se zajedno na javnim događajima. Da li sa Milicom razgovarate o svom poslu i iskušenjima kroz koja prolazite?

- Milica ima svoju karijeru i posao, koji je izuzetno odgovoran i težak. Razgovaramo i o mom poslu, kao što i svako drugi razgovara u krugu svoje porodice. Ona je, nažalost, postala javna ličnost, iako to nikada nije želela. Razgovaramo o mom poslu i teškim odlukama, jer je posao takav da se neumitno posledice i kritika mog života tiču i nje. Imamo veliko uzajamno poštovanje prema karijerama i veliko razumevanje svih žrtava koje sa tim idu. Što se tiče njenih pojavljivanja u javnosti, to je više njena podrška meni nego želja da se pojavljuje, i ja joj se zahvaljujem na tome.

Mislite li da vas je Srbija prihvatila?

-Nadam se da građani Srbije prepoznaju i da će sve više prepoznavati moju iskrenu ljubav prema ovoj zemlji i ono što pokušavam svaki dan da uradim, kao i energiju koju ulažem. I da će im jedino to biti važno. Srbija je zemlja iskreno dobrih ljudi, kojima je najvažnije da li je neko dobar ili loš čovek, a onda sve ostalo.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak