Pokret "Beli - Samo jako" se ogradio od daljeg delovanja Luke Maksimovića

Radio 021 14.01.2018 02:00
Pokret "Beli - Samo jako" se ogradio od daljeg delovanja Luke Maksimovića


"Građanski pokret Beli - Samo jako, ograđuje od budućeg delovanja do sada medijski najprepoznatljivijeg člana tog pokreta Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog (anti)junaka, Ljubiše Preletačevića Belog", saopštio je taj pokret.



S druge strane, Maksimović je potvrdio da namerava da izađe na beogradske izbore sa "novom grupom ljudi".
 
"Podsećamo vas da je građanski pokret Beli - Samo jako, osnovan pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016, od strane grupe nekompromitovanih ljudi sa ciljem da se bori protiv tiranske, korumpirane, kleptokratske vlasti i nazadnog sistema. Drugi cilj te borbe se ogledao u stimulaciji angažovanja građana, rušenju apatije i uverenja da od pojedinca ništa ne zavisi. Na taj način želeli smo da podvučemo važnost lične građanske odgovornosti, kao i neophodnost uspostavljanja odgovorne i osnovnim moralnim načelima vođene vlasti sastavljene od građana koje politika ne zanima kao profesija kojoj je kičmeni stub lični interes, već kao sredstvo uticaja na okruženje i svakodnevicu", navodi se u saopštenju.
 
Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, pokret je izašao na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije. Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, po proceni pokreta, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene.
 
"Sa druge strane, osećamo obavezu da se ogradimo od budućeg delovanja Luke Maksimovića i njegove nove grupe, pre svega iz razloga što nemamo nikakav uvid niti udeo u odlučivanju o potezima te grupe i njenim kadrovskim rešenjima. Pokret Beli - Samo jako, ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi a ne pokretu Beli - Samo jako", dodao je pokret.
 
Luka Maksimović u izjavi za Insajder rekao je da saopštenje Građanskog pokreta "Beli, Samo jako" u kome se ograđuju od njegovog budućeg delovanja, samo znači borbu na dva fronta, te da je reč o dogovoru. 
 
Na Fejsbuk profilu oglasio se i Maksimović, odnosno Beli, te je naveo da je dužan "da građanima ponudi novu ideju i priču za izlazak iz apatije, beznađa i zla".
 
"Svaki vid povlačenja i svođenja na 'lokalni nivo' sa moje strane više ne dolazi u obzir — sticajem okolnosti, s obzirom da smo se izborili da se moj glas čuje daleko, privilegovan sam da postanem predvodnik generacije i da konačno zajedno menjamo društvo. Zbog slabe infrastrukture i kapaciteta bitka na dva fronta je skoro nemoguća, jedan front bi trpeo posledice, a građani Mladenovca nisu to zaslužili, jer je priča prvenstveno nastala u tom gradu sa idejom da se stvari tu menjaju. Zbog toga mladenovačka odbornička grupa Beli Samo Jako preuzima svu odgovornost nad daljim radom na lokalu, dok ću ja preuzeti Bitku za Beograd. Dogovor da svako radi svoj deo posla za dobrobit okoline i naroda je najbolje rešenje. Pošto ću i dalje biti u mladenovačoj skupštini, biću upoznat s radom odborničke grupe, a tako ću i ja izveštavati odborničku grupu o svom delovanju", naveo je on.

Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak