Drugi slučaj malih boginja u porodilištu - Trudnica došla na porođaj sa ospama po telu, porođaj obavljen u totalnoj izolaciji

Blic 12.01.2018 20:03
Drugi slučaj malih boginja u porodilištu - Trudnica došla na porođaj sa ospama po telu, porođaj obavljen u totalnoj izolaciji


U Srbiji je još jedna porodilja zaražena malim boginjama, tako da su za sada poznata dva takva slučaja - u Beogradu i Nišu.Dr Bojan Lukić, direktor GAK u Nišu, potvrdio je za "Blic" da je noćas na toj klinici obavljen porođaj žene koja je zaražena malim boginjama.

- Žena je primljena noćas radi porođaja. Imala je ospe po telu, ali u završnoj fazi bolesti. Porođaj je prošao u najboljem redu i nakon porođaja i majka i bebe su bile dobro - rekao je Lukić.

Nakon nekoliko sati provedenih u niškom porodilištu, žena je prebačena na Infektivnu kliniku u Nišu, a beba na Dečiju internu kliniku.

Lukić je objasnio da je porođaj trudnice zaražene morbilima obavljen u potpuno izolovanim uslovima i da ona nijednog trenutka nije imala kontakt sa drugim trudnicama koje leže na klinici.

Ona je, kaže dr Lukić, posle porođaja smeštena u sobu namenjenu sa izolaciju, sa posebnim mokrim čvorom, odakle nije izlazila niti imala kontakte sa drugim trudnicama.

Nečelink intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici Dejan Milojević potvrdio je za "Blic" da je beba dobro i da trenutno ne pokazuje nikave znake da je obolela od morbila.

- Beba je potpuno dobro, nema ni temperaturu niti ospe, niti bilo koji drugi simptom malih boginja, ali to ne znači da u narednih pet do sedam dana neće dobiti. Pratićemo stanje. Beba se takođe nalazi u izolaciji - kaže Milojević za "Blic".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak