Jovanović: Odluka SNS u interesu Srbije

Mondo 12.01.2018 11:59
Jovanović: Odluka SNS u interesu Srbije


Današnja odluka Predsedništva SNS da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore je u interesu Srbije, ocenio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.On kaže da ovu godinu treba iskoristiti za rešavanje onih problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje.

"Sama odluka je Vučićev izbor, očigledno protivno interesima Srpske napredne stranke, ali samo odustajanje od ideje izbora je nešto što je u interesu Srbije i ljudi koji ovde žive. Odlaskom na još jedne vanredne parlamentarne izbore samo bismo poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo", istakao je Jovanović.

Ocenio je da se izbori raspisuju kada je pred društvo potrebno izaći sa određenim pitanjima i nečim što se može razumeti, "dok se kod nas svaka izborna kampanja pretvara u obračun u kojem učestvuju svi, bez izuzetka", navodi se u saopštenju LDP.

Jovanović smatra da ovu godinu moramo iskoristiti da, u partnerstvu sa Zapadom, unesemo stabilnost u region, rešimo kosovski problem kroz sporazum Beograda i Prištine koji donosi trajni mir i za Srbe i kosovske Albance, i učinimo sve da se smire tenzije u Bosni i Hercegovini prema kojoj imamo posebnu obavezu.

Takođe, istakao je, moramo raditi na prevazilaženju međusobnih podela u društvu, koje prete da unište potencijale ove zemlje i njenu budućnost.

"Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja, dobili smo priliku da svim ovim problemima krenemo u susret i to se ne sme prokockati zbog ličnih ratova i frustracija kojih je prepuna srpska politika", napomenuo je Jovanović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak