BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.

B92 11.01.2018 22:31
BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.


BMW je na početku godine blago redizajnirao svoja dva MPV modela.Spoljašnjost je diskretno restilizovana, tako da se samo pažljivim uporednim posmatranjem starih i novih verzija mogu primetiti razlike na maski hladnjaka (veći "bubrezi"), farovima (nova LED svetla i LED svetla za maglu) i braniku (drugačiji otvori za vazduh).

Kupci će od sada moći da izaberu jednu od 13 boja spoljašnjosti, uključujući i dve nove nijeanse - Jucaro Beige i Sunset Orange.

Proširena je i ponuda alu felni, sa 6 novih dizajnerskih rešenja, a na raspolaganju su dimenzije od 16 do 19 inča.

Izgled kabine unapređen je novim dezenima presvlaka i novim materijalima (dostupnim u raznim kombinacijama), a vožnja će biti udobnija zahvaljujući produženom sedalnom delu na sedištima.

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018. opremljeni su BMW ConnectedDrive sistemom i najnovijom generacijom iDrive multimedijalnog sistema sa navigacijom, glasovnim komandama i unapređenim interfejsom.

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.

Bavarski proizvođač potrudio se da u restilizovanim modelima vozač bude više u centru pažnje, tako što je centralna konzola blago orijentisana ka njemu.

Po prvi put je u modelima Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer dostupan i automatizovani sedmobrzinski menjač sa duplim kvačilom, a sedmi stepen prenosa omogućava ekonomičniju vožnju na dugim putovanjima autoputem. Pored ovog menjača, i dalje su na raspolaganju šestobrzinski manuelni i osmostepeni automatik.

BMW Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer za 2018.

Motorizacija se sastoji od benzinaca i dizelaša čiji je raspon snage od 109 ks do 231 ks, a BMW tvrdi da je poboljšao ekonomičnost u vožnji i smanjio prosečnu emisiju ugljen-dioksida ovih agregata, pa ona u zavisnosti ov pogonske jedinice iznosi između 112 i 147 g/km.

U ponudi je i dalje plug-in hibridna verzija modela Active Tourer, sa oznakom 225XE iPerformance.

Ovaj automobil ima pogonski sistem koji se sastoji od benzinca i elektromotora. Ukupna kombinovana snaga iznosi 224 ks, a maksimalni obrtni moment 385 Nm.

Od 0 do 100 km/h BMW 225XE ubrzava za 6,7 s, a povećana je i autonomija u čisto električnoj vožnji, sa 41 na 45 km.

Među brojnim elektronskim sistemima asistencije izdvaja se Traffic Jam Assistant koji održava automobil u okvirima vozne trake kojom se kreće pri brzinama do 60 km/h.

Na raspolaganju je i aktivni tempomat, a oba ova sistema deo su opcionog paketa Driving Assistant Plus.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak