Uhapšen pukovnik Vojske Srbije, Vulin "bez komentara"

B92 11.01.2018 13:21
Uhapšen pukovnik Vojske Srbije, Vulin "bez komentara"


Pripadnik Vojske Srbije, pukovnik V. S., uhapšen je nakon višemesečnog prikupljanja dokaza zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem.Vojna policija, u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom Ministarstva odbrane i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, sprovela je policijsku akciju tokom koje je saslušano više lica zbog osnovane sumnje da su izvršila krivična dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Akcija je izvršena po nalozima nadležnih tužilaštava u Beogradu i Novom Sadu.

Nakon višemesečnog angažovanja i prikupljanja dokaza, priveden je pripadnik Vojske Srbije pukovnik V. S. kome je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden nadležnom tužiocu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da ne želi da komentariše ovaj slučaj dok se ne donesu odgovarajuće presude protiv njega.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije veoma vodi računa da sačuva svoj ugled i ugled svakog pripadnika, naveo je Vulin.

"Naravno da ćemo uvek postupati u skladu sa zakonom i u skladu sa nalogom nadležnog tužilaštva. Ono što je sigurno, to je da je Vojska Srbije ne bez razloga jedna od najpoštovanijih institucija u našoj zemlji, između ostalog zato što vodi računa o svom ugledu i onima koji u njoj rade", istakao je Vulin prilikom obilazaka radova na izgradnji novih hangara u kasarni "Boško Palkovljević Pinki" u Sremskoj Mitrovici.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak