Trio na dizajnerskom tronu

Novosti 10.01.2018 22:06
Trio na dizajnerskom tronu


Velika priznanja u oblasti dizajna za južnokorejsku kompaniju „Kija motors”: "Gud dizajn" nagrade automobilski gigant je osvojio u kategoriji "prevoz" za svoje nove modele "rio", "stinger" i "niro"!Kija motors" je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada "Gud dizajn" za 2017. godinu dobila nagrade za tri svoja najnovija modela.Trio na dizajnerskom tronu

"Gud dizajn" nagrade južnokorejski automobilski gigant je osvojio u kategoriji "prevoz" za svoje nove modele "rio", "stinger" i "niro"!Već osam godina zaredom korejski brend je dobitnik ovih prestižnih dizajnerskih nagrada "Gud dizajn". Prethodni "Kijini" nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (na primer "telurajd" iz 2016. i "GT4 stinger" iz 2014) tako i serijski modeli (električni "soul EV" ili premijumska limuzina "kadenca").

- Naši dizajneri širom sveta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svest o brendu. Nagrade "Gud dizajn" za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada - kaže Seon Ho Joun, vođa "Kijinog" dizajnerskog centra.

Nagrađeni modeli "rio", "stinger" i "niro" nastali su kao plod saradnje "Kijina" tri dizajnerska studija u Namjangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Nemačka).

Svečana dodela nagrada se tradicionalno održava u Čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s Evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije. Žiri "Gud dizajn", koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma - inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri "Kijina" ovogodišnja predstavnika su ostavila pozitivan utisak na osnovu svih ocenjivanih kriterijuma.

"Gud dizajn", koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja. Nagrade "Gud dizajn" dodeljuju se za najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike.

Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak