Erik Klepton teško bolestan: Neverovatno je da sam još ovde

Story 10.01.2018 18:30
Erik Klepton teško bolestan: Neverovatno je da sam još ovde


Slavni mizičar i legendarni giratista Erik Klepton (72) u prilično je lošem zdravstvenom stanju. On je izjavio da nastavlja da radi, svestan da pred njim stoji sve više izazova jer mu je sve teže da svira zato što pati i od tinitusa zbog kojeg gubi sluh.Naime, Klepton od prošle godine boluje od periferne neuropatije koja je posledica oštećenja živaca i izaziva slabost, ukočenost i bol u njegovim rukama, ali i drugim delovima tela, a sada i zujanje u ušima postaje konstantno.

Klepton je rekao zan BBC Radio 2 da mu zvoni u unutrašnjem uhu, ali da nastavlja da radi i da će u julu svirati na Britanskom letnjem festivalu u Hajd parku.

– Jedino se brinem jer gubim sluh i da mogu da koristim i dalje svoje ruke – rekao je Klepton.

– Nadam se da će ljudi doći da me slušaju, a ne da me vide iz znatiželje. Znam da će delom biti i toga, jer je neverovatno da sam još ovde – rekao je Klepton.

Podsećamo, gitarista je većinu 60-ih i 70-ih godina proveo pod uticajem alkohola i droga, a 1987. godine je počeo da se rešava zavisnosti. Ipak, tek je 1998. godine pronašao ustanovu za lečenje koja mu je pomogla da se reši poroka.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak