Bafta: Del Toru 12 nominacija

Novosti 10.01.2018 17:42
Bafta: Del Toru 12 nominacija


GLAVNI favorit za nagrade Britanske akademije za film (BAFTA) ove godine je meksički reditelj Giljermo del Toro sa ljubavnom sagom "Oblik vode", koja je dobila 12 nominacija.Na listi koju je juče objavila Britanska akademija slede drame "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju" Martina Mekdone, koji je pre nekoliko dana trijumfovao na dodeli Zlatnog globusa, i "Najmračniji sat" Džoa Rajta, koje su dobile po devet nominacija. Visoke pozicije imaju i ostvarenja Blade Runner 2049. Denisa Vilneva i Dunkirk Kristofera Nolana, kojima je dodeljeno po osam nominacija. Pored reditelja favorita, nagradi BAFTA za režiju može da se nada i Luka Gvadanjino za film "Zovi me svojim imenom".

Među nominovanim za najbolju glavnu žensku ulogu su Anet Bening (Don`t Die In Liverpool), oskarovka Frensis Mekdormand ("Tri bilborda"), Sirša Ronan (Lady Bird), Seli Hokins ("Oblik vode"). Za isto priznanje za najbolju mušku ulogu u trci su britanska legenda Gari Oldman ("Najmračniji sat"), Danijel Dej Luis (Phantom Thread), Džejmi Bel (Don`t Die In Liverpool), Danijel Kaluja (Get Out).

Na listi najboljih britanskih ostvarenja su urnebesna komedija "Staljinova smrt" Armanda Janučija, "Lejdi Magbet" Vilijama Oldrojda, "Božja zemlja" Frensisa Lija, "Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju", i Paddington 2 Pola Kinga. Kao najbolji strani filmovi nominovani su "Ona" Pola Verhovena, "Trgovački putnik" Ašgara Farhadija, "Bez ljubavi" Andreja Zvjaginceva, "Sluškinja" Parka Čan Vuka, a kao iznenađenje tu je i kambodžanska drama "Prvo su ubili mog oca", u režiji Anđeline Džoli, koju su pratile uglavnom negativne kritike.

Najmračniji sat“

Ceremonija nagrada BAFTA zakazana je 18. februara u londonskom Rojal Albert holu, domaćica večeri je komičarka Džoana Lamli, a zanimljivo je da je naša publika na Festu, Festivalu autorskog filma i Sinemaniji imala priliku da vidi mnoge od nominovanih filmova.

Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak